www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Deelnemerslijst en on-boardbeelden 6u van Kortrijk on-line
03.11.2013 - 11:50, jdh

Nog drie weken om precies te zijn en dan staat Kortrijk voor het eerst sinds meer dan 20 jaar terug volledig in het teken van de rallysport. De 6u van Kortrijk is al enkele weken volledig volzet maar nu pas werd de volledige deelnemerslijst vrijgegeven. Tevens kunnen de deelnemers het parcours al virtueel verkennen via on-boardbeelden.

Zoals her en der al aangekondigd heeft het deelnemersveld nationale allures. Vooral de inschrijving van Pieter Tsjoen met de Ford Focus WRC '05 springt in het oog. Verder zien we ook Paul Lietaer (Impreza S6), Marc Duez (Impreza S5) en Johan Caen (Impreza S5) met een WRC aan de start. Thuisrijder Didier Duquesne kiest voor de vertrouwde Toyota Celica GT4 terwijl we tussen Davy Vanneste (207 S2000) en Vincent Verschueren (Polo S2000) een mooi onderling duel mogen verwachten. Hetzelfde geldt misschien voor Patrick Snijers (BMW 130i) en Timothy Van Parijs (Porsche 911 GT3), die een ruim veld achterwielaangedreven wagens aanvoeren. Ook Claerhout, Mylle en Bruneel kiezen voor een Porsche GT3, oa. Prinzie, Hoorne, Merlevede en Vandewauwer zien we met een BMW aan de start. Onder de noemer 'terug van weggeweest' zien we oa. Peter Desmet (BMW M3) en John Deconinck (Lancer Evo X) opnieuw aan het werk. Laatstgenoemde zal met oa. Coene (Lancer Evo X), Taveirne (Lancer Evo 9), Vermeeren (Lancer Evo 9) en Barbier (Lancer Evo 9) geen gebrek aan referenties hebben.

Ook bij het uitgebreide Historic-gedeelte zien we meerdere bekende namen. Zo nemen Melissa Debackere en Mathias Viaene het stuur van een Porsche 911, waarmee ze het mogen opnemen tegen merkgenoten Glenn Janssens, Wim Decock en Ruben Maes. Andere blikvangers zijn oa. Vermeulen (BMW E21), Vandoorne (Escort MK 1), Denys (Ascona B), Cailliau (Audi Quattro) en Vyncke (Ascona A), die zijn Ascona A deelt met Kevin Abbring.

  Deelnemerslijst

Ondertussen is via de website van het evenement ook het parcours bekendgemaakt. Via onderstaande link kunt u de vier verschillende KP's al eens afrijden, maar de organisatie dringt er op aan het ook virtueel te houden. "We hebben naast de vier politiezones die geregeld controles uitvoeren ook vier feitenrechters aangesteld. Deze bestuursleden hebben de mogelijkheid om een nummerplaat te laten opzoeken door de politie en daadwerkelijk op te treden bij calamiteiten. Dat optreden is voor ons eenvoudig qua afspraken: die meent cowboy te moeten spelen wordt genoteerd, op basis van het VAS-reglement berecht en wordt uit koers gezet zonder teruggave van zijn inschrijvingsgeld."

  On-boardbeelden

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws