www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Condroz: BFO Award kers op de taart voor Kevin Abbring
03.11.2013 - 20:42, persbericht bfo-brc

De sterkst bezette categorie in de 40ste editie van de Condroz Rally was ongetwijfeld de categorie R2, met onder andere 19 Peugeots 208 R2 aan de start, maar ook de beste Belgische jongeren die streden voor de punten in het Junior BRC met Fiesta's R2, Fabia's R2 en C2-R2's. Naaste de strijd in Klasse 6, stond er voor Kevin Abbring nog veel meer op het spel. De 24-jarige Nederlander moest de finish halen van deze Condroz Rally en bovendien Stéphane Lefèbvre verslaan om de Franse Peugeot 208 R2 Rally Cup te winnen. Als dat lukte, volgde een schitterende beloning: een officieel programma voor Peugeot Sport met het nieuwe wapen van het merk: de 208 T16.

In de openingsronde ging het fout voor Abbring, die even van de baan ging: "We hebben gewoon een inschattingsfout gemaakt in de verkenningen. Hoewel we twee keer stopten op dat bewuste kruispunt, liet ik me verrassen. De bocht was langer dan ik dacht."

Ondanks een beschadigde achtertrein en in de namiddag nog een lekke band opgelopen in een remzone, liet Abbring het hoofd niet hangen. Na de opgave van Stéphane Lefèbvre was finishen voldoende en moest hij geen risico's meer nemen, maar Abbring bleef de snelste tijden in de categorie op de tabellen zetten. Uiteindelijk bewees de 24-jarige Nederlander die vorig jaar nog een fabriekscontract had bij VW Motorsport dat hij de absolute smaakmaker was in R2. Abbring slaagde er immers in om de categorie nog te winnen, na een achterstand van bijna 3 minuten!

"Pieter Vyncke, mijn copiloot, bleef me waarschuwen voor valstrikken, maar ik vond het niet zo glad," lachte Kevin. "Ik heb vlot gereden, maar zeker geen overdreven risico's genomen. Het was mijn eerste kennismaking met de Condroz Rally en ik hem me geweldig geamuseerd. Wat een prachtig parcours en wat een ambiance!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws