ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome

Condroz Review: Vincent Verschueren van de baan
03.11.2013 - 20:49, persbericht

Vincent Verschueren en Francis Caesemaeker stonden dit weekend aan de start van de Condroz Rally, de traditionele slotwedstrijd van het BFO Belgian Rally Championship in de omgeving van Hoei. Met 27 klassementsproeven op het programma, hadden de piloten geen moment om even op adem te komen en werd de mechaniek van de wagens zwaar op de proef gesteld, zeker door de wisselende weersomstandigheden.

Vincent Verschueren wist wat hem te doen stond: finishen. Dat zou hem de titel van vice-kampioen van België opleveren, aangezien Melissa Debackere niet aan de start kwam.

De showproef op vrijdag en de eerste echte etappe verliep voor Vincent zonder al teveel problemen. De VW Polo Super 2000 van GoDrive sloot de eerste dag af op de 12de plaats, als leider in Klasse 2.

"Het niveau ligt duidelijk hoger dan vorig jaar," vertelde Vincent na een dag van 16 klassementsproeven. "Ik begon wat te braaf aan de wedstrijd en in Engis gingen we rechtdoor aan de finish. Dat was een eerste verwittiging. In de namiddag zijn we nog een keer in een veld geschoven, maar gelukkig zonder erg. De omstandigheden zijn dit jaar heel moeilijk, maar omdat Davy Vanneste 's avonds ook veel tijd liet liggen, stonden we voor de slotetappe toch aan de leiding in Klasse 2."

Zondag in de openingsronde werd Vincent enorm gehinderd door condens op de voorruit: "Ik zag bijna niets meer. Het was erger dan rijden in de mist. We hebben heel wat tijd laten liggen..."

De leiding in Klasse 2 en de tweede plaats in het kampioenschap kwamen nooit in gevaar... tot de VW Polo S2000 van de baan schoof in Vierset, de 24ste van de 27 chronoritten. Een afgebroken wiel betekende meteen het einde van de wedstrijd. De tweede plaats in het kampioenschap glipte Vincent door de vingers, maar laten we niet vergeten dat hij Belgisch kampioen Klasse 2 werd, voor het tweede jaar op rij. In 2014 volgt wellicht een nieuwe uitdaging, maar daarover op het gepaste moment meer...