www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Condroz Review: Trippel voor CitroŽn Racing
04.11.2013 - 18:18, persbericht

Om de ontelbare valstrikken van de 40ste editie van de Condroz Rally te ontwijken moest je de wegen rond Hoei goed kennen, zoals Yves Matton, of negenvoudig Wereldkampioen Rally zijn! Sťbastien en Sťverine Loeb losten hun favorietenrol perfect in. Ondanks het feit dat het parcours uitermate verraderlijk was door de regenvlagen, modder en afgevallen bladeren, stuurden ze hun CitroŽn DS3 WRC naar de overwinning. Yves Matton en Daniel Elena sloten hun uitstapje in BelgiŽ met een CitroŽn Xsara WRC af met een prachtige podiumplaats.

Nadat ze vrijdagnamiddag op de showproef in Ben-Ahin meteen de snelste tijd op de tabellen hadden gezet, gingen Sťbastien en Sťverine Loeb verder op hun elan. Hoewel ze het parcours ontdekten, bleven ze de snelste tijden klokken. "Het parcours openen in de voormiddag was uiteindelijk wel een voordeel, want op dat moment lag er nog niet veel modder op de baan," lachte Seb, die gecharmeerd was door het parcours en de sfeer in de Condroz Rally. "De belangrijkste moeilijkheid tijdens de eerste passage was juist in te schatten waar de grip van het asfalt zou veranderen, want dat is typerend voor deze proeven. Daarom reden we met een veiligheidsmarge. In de namiddag hebben we harder aangevallen. Maar, wat een massa toeschouwers! Ik wist dat de rallysport populair was in BelgiŽ, maar ik had niet verwacht dat de opkomst van de fans zo massaal zou zijn. Zowel langs de proeven als in het servicepark in Hoei zag het zwart van het volk."

Yves Matton en Daniel Elena, zaterdagavond zesde met hun Xsara WRC, bleven zich zondag amuseren. Ze rukten stelselmatig op in het klassement: "We hebben deze ochtend het ritme verhoogd. Gisteren was het moeilijk om de rempunten in te schatten, maar naarmate de wedstrijd vordert, krijg ik meer vertrouwen aan het stuur van de Xsara WRC. Voor de start had ik met twee handen getekend voor een podiumplaats. Zaterdag zesde. Zondag derde. Als de rally een dag langer had geduurd, dan had ik misschien kunnen winnen (lacht)! Ik wil in elk geval Daniel Elena bedanken. Dankzij zijn ervaring en vakmanschap maakte hij deze podiumplaats mogelijk. En natuurlijk feliciteer ik Seb en Sťverine met hun prachtige overwinning."

Ondanks een lekke band anderhalve kilometer voor de finish van de voorlaatste proef, wat hen niet belette om de snelste tijd te rijden, en een dubbele lekke band op de slotproef, die hen wel van het maximale aantal snelste tijden hield, wonnen Sťbastien en Sťverine Loeb de Condroz Rally na een weekend in het teken van glijden en plezier: "Ik heb een prachtig weekend beleefd! Sťverine heeft ook uitstekend werk geleverd als copilote, waardoor ik op mijn tempo kon rijden, hoewel ik de wegen niet kende omdat onze voorbereiding minimaal was. Vanaf nu staat alles in het teken van het WTCC!"

Een stralende Sťverine Loeb was natuurlijk in de wolken dat ze dit jaar een tweede overwinning behaalde aan de zijde van haar man, na hun zege in de Rallye du Chablais: "Behalve een 360 graden en onze twee lekke banden op zondag, is de rally perfect verlopen. Ik was verrast door de sfeer, die zelfs vergelijkbaar was met die in de Rally van de Elzas. Wij gaan zeker nog een of twee rally's per jaar samen rijden!"

Voor CitroŽn was deze Condroz Rally een groot succes, want naast de zege van Sťbastien Loeb en de derde plaats van Yves Matton, realiseerde het merk van de dubbele chevron zelfs een trippel in het algemeen klassement met de drie generaties WRC's: de DS3, de C4 en de Xsara!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws