www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Condroz Review: Eerste titel voor DG Sport
04.11.2013 - 18:22, persbericht

Feeststemming in de clan van DG Sport aan het eind van de 40ste editie van de Condrozrally! Het DG Sport-team De Cecco-Humblet klimt in zijn categorie op het tweede podiumtrapje en verovert daardoor in zijn eerste jaar in de R2-klasse meteen de Belgische titel!

De prestatie van de tandem uit Theux is des te verdienstelijker als men de concurrentie tijdens de slotmanche van het BK rally bekijkt. De Franse 208 Rally Cup was in de Condroz immers ook van de partij, om er zijn laatste wedstrijd van het seizoen af te werken. In het totaal stonden er 19 Peugeots 208 R2 aan de start. Gezien het hoge niveau van het startveld en de grote inzet besloot Cédric rustig te vertrekken en op zeker te spelen. Na de eerste lus prijkte hij op een zevende plaats in de tussenstand. “We namen geen enkel risico. Na de ontgoocheling van de East Belgian Rally waren we vast van plan om de wagen te sparen en er alles aan te doen om het team de titel te kunnen schenken”, legt Cédric De Cecco uit.

Qua weersomstandigheden deed de Condroz zijn reputatie dan ook alle eer aan! Regen, windvlagen, verraderlijke en hypergladde wegen… Alles was aanwezig om de rijders in de fout te laten gaan, wat Lefèbvre, Baugnet en de Mévius dan ook mochten ondervinden. De ervaring van Cédric en het harde werk van het hele team wierp uiteindelijk zijn vruchten af. Met deze eerste plaats in het kampioenschap bewijst DG Sport dat de titel geen toevalstreffer is. “We waren niet altijd de snelste, maar wel de regelmatigste”, voegt Cédric er nog aan toe. “Een kampioenschap win je niet in één wedstrijd, maar tijdens zes rally’s. Offensief rijden, ja, maar altijd het koppeke er bij houden en het uiteindelijke doel nooit uit het oog verliezen. We hebben echt goed gewerkt en een schitterend seizoen neergezet. Ik wens van ganser harte DG Sport en alle partners die het team steunen te bedanken. Dankzij hen konden we over een betrouwbare wagen beschikken, een bolide klaar om te winnen. Ik heb maar zelden een volledig kampioenschap in zo een goede context kunnen afwerken. Echt een fantastisch seizoen.”

De tweede Peugeot 208 R2 in de rally gaf Polle Geusens de gelegenheid om samen met de ervaren Fred Miclotte naar de vierde plaats in Klasse 6 te rijden. Jammer genoeg slaagde het duo er niet in om in het Junior-kampioenschap hun achterstand op Boon en Van Der Marel goed te maken. Het team verovert wel een mooie derde plaats in de eindstand, waardoor er vol vertrouwen richting 2014 kan worden gekeken.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws