www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Complete voorbeschouwing Rally van Sint-Truiden
13.11.2013 - 19:14, jdh - foto boutte

De Rally van Sint-Truiden was lang de afsluiter van het VAS-kampioenschap maar die eer is dit keer weggelegd voor de 6u van Kortrijk. Toch hoeft de wedstrijd niet al teveel te lijden onder het missen van de VAS-finale, vooral dankzij de komst van enkele snelle streekrijders waaronder Kris Princen en Jonas Langenakens.

Het deelnemersveld in Sint-Truiden blinkt niet uit in kwantiteit maar de kwaliteit mag er zeker zijn. Na twee opeenvolgende opgaves aast Kris Princen op revanche met de Impreza WRC S9 van co Peter Kaspers. De thuisrijder krijgt vooral heel wat Mitsubishi-geweld tegenover zich: oa. Bal (Lancer Evo X R4), Jacobs (Lancer Evo 7), Langenakens (Lancer Evo 8), Degeling (Lancer Evo 6), Deveux (Lancer Evo X), Prinzie (Lancer Evo X),... mogen we mee in de voorste gelederen verwachten. T'Joens, Dekens en vader en dochter Nijs vertegenwoordigen het Subaru-kamp.

Het voorspelde droge weer speelt in de kaart van de snelle achtertrekkers. Naast de Porsche 911 GT3 van Henri Schmelcher is het vooral uitkijken naar Kris Cools in de Schmid-BMW 130i. Andere 'Beamers' zijn in handen van oa. Vleminckx, Baert, Diels, Heusdens en Brecht Hoorne, die voor de gelegenheid de BMW M3 E36 van Prinzie bestuurt. Meer RWD-geweld zien we bij het compacte Historic-veld, waar Tobi Vandenberghe (Kadett) het in de jacht op de VAS Historic-titel moet opnemen tegen oa. Tytgat (Manta), Van Craenenbroeck (Corolla) en Vanherzeele (Escort MK 1).

Parcours & Timing
De wedstrijd bevat dit jaar terug drie proeven, nl. KP Aalst, Velm en de rondkoers van KP Kerkom. De drie proeven worden elk viermaal verreden, goed voor zo'n 100 km tegen de klok (99% verhard). De eerste wagen start om 8u30, de finish is voorzien rond 17u30.

Rallycentrum
Het wedstrijdcentrum is gelegen in PC Sint-Martinus in Velm, met het wagenpark op het Velmerplein. De inkomkaarten en programmaboekjes zijn te verkrijgen in het wedstrijdcentrum.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws