www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Pascal Gaban met Porsche Cayman S in TAC en Wallonie
17.03.2011 - 12:05, jdh

Pascal Gaban zagen we vorig jaar tweemaal aan het werk met een Porsche. In de Rallye de Wallonie bestuurde hij een Porsche Cayman S, in de Condroz Rally was hij verrassend snel met een Porsche 911 GT3 tot hij van de baan ging.

Na enkele jaren met 'one-shots' hoopt Gaban dit seizoen een uitgebreider programma te rijden. De voormalige wereldkampioen groep N gaat met de Porsche Cayman S van Hughues Smal zeker van start in de TAC Rally en de Rallye de Wallonie. "Ik hoop de rest van het kampioenschap af te werken maar zoals steeds hangt dit af van het budget. We gaan ons nu eerst op deze twee rally's concentreren, waarvan het resultaat wellicht bepalend zal zijn voor een vervolg.", aldus Pascal Gaban.

De Porsche Cayman S waarmee Gaban in de GT-klasse zal uitkomen is dezelfe waarmee hij vorig jaar de Rallye de Wallonie reed. Tuner Hughues Smal heeft evoluties voorzien op vlak van de versnellingsbak en de ophanging, maar mogelijk zullen deze door een late levering van onderdelen pas vanaf de Wallonie beschikbaar zijn.

Co-piloot in dit avontuur wordt net als vorig jaar Guy Lintermans, die toen een terugkeer maakte na tien jaar afwezigheid. "Ik heb reeds verschillende Porschisten genavigeerd maar geen enkele was van het niveau van Pascal. In de snelle stukken is hij gewoon indrukwekkend. We zijn met verschillende partijen bezig om nog andere wedstrijden te kunnen rijden. Trouwens, in 1988 had ik bijna de TAC Rally gewonnen naast Gaban in een Porsche. Met Jean-Marc verloren we twee minuten in het wedstrijdbegin om daarna alle proeven te winnen..."

Pascal Gaban won de TAC Rally in 1986 met een Porsche, bij zijn eerste en nog steeds enige deelname.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws