www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Rally van Sint-Truiden: Thuiszege voor Kris Princen
17.11.2013 - 19:58, jdh - foto boutte (condroz)

Kris Princen heeft in een Subaru Impreza WRC S9 de Rally van Sint-Truiden gewonnen. De thuisrijder had een halve minuut voorsprong op Claude Bal (Lancer Evo X), Jan Jacobs (Lancer Evo 7) tikte als derde aan. Tobi Vandenberghe (Opel Kadett) reed zich bij de Historics zowel naar de zege als naar een tweede VAS-titel.

De Rally van Sint-Truiden kon ondanks het beperkte startveld toch met enkele mooie namen uitpakken. Zowel Kris Princen (Impreza WRC S9) en Jonas Langenakens (Lancer Evo 8) aasden in eigen streek op revanche nadat hun nationale campagnes dit seizoen weinig succes kenden. Met de enige WRC van het pak vertrok Princen als topfavoriet maar de koerier reed niet zomaar weg van de rest. Claude Bal (Lancer Evo X) had na vier proeven nog altijd maar 9" achterstand en noteerde in de tweede wedstrijdhelft zelfs twee besttijden. Bal moest finaal een halve minuut toegeven op Kris Princen, die de ex-NCRS Impreza WRC S9 van co Peter Kaspers een eerste succes bezorgde.

Langenakens moest na motorstoringen vroeg afhaken waardoor Jan Jacobs (Lancer Evo 7) zich al snel verzekerde van de derde podiumplaats, weliswaar op ruime afstand van het kopduo. Jacobs finishte derde op 2'58" van Princen en had op zijn beurt 1'40" voorsprong op Erik Degeling (Lancer Evo 6). Wat verderop vocht Stefaan Prinzie (Lancer Evo X) een West-Vlaams duel uit met Brecht Hoorne, die voor de gelegenheid de BMW M3 van Prinzie bestuurde. Hoorne past zich snel aan de extra pk's aan en moest als eerste RWD slechts een kleine halve minuut toegeven op de 4x4 van Prinzie. In de strijd om de zesde plaats hield hij nog nipt Eddy Vandevelde (Impreza) en Patrick Diels (BMW M3) achter zich. De top-10 werd vervolledigd door de Subaru's van Stefaan T'Joens en Johan Dekens, die het klassement in Divisie 1-2 aanvoerden. Op ruime afstand werd Jimmy D'Hondt (Clio) derde bij de standaardwagens.

Bij de Historics stond opnieuw geen maat op Tobi Vandenberghe. De Kadett-rijder domineerde in Divisie 4 en mocht na afloop een tweede VAS-titel aan zijn palmares toevoegen. Robby Moers (Porsche 911) werd tweede op 1'35", Stefan Van Craenenbroeck (Corolla AE86) finishte derde op 2'23".

  Resultaten (werkt enkel met Internet Explorer)

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws