www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Christophe Kerkhove Kampioen van BelgiŽ in Historic Rally
19.11.2013 - 19:40, persbericht

De 40ste editie van de Condroz Rally was tevens de slotwedstrijd van het Kampioenschap van BelgiŽ Historic Rally's. Een kampioenschap dat dit jaar bijzonder spannend was, want de naam van de Kampioen van BelgiŽ Historic zou pas gekend zijn na deze finale in Hoei.

Christophe Kerkhove is trots dat hij de titel heeft veroverd na een seizoen dat volledig beantwoordde aan zijn verwachtingen: "Zeven keer aan de start en telkens een mooi resultaat, met als kers op de taart de overwinning in de Rally van WalloniŽ. Ik haalde telkens de finish omdat de voorbereiding perfect was en omdat ik maximaal de mechaniek spaarde. Je mag niet vergeten dat mijn Porsche een echte grootvader uit 1972 is en niet beschikt over een moderne mechaniek, zoals toegelaten is door het reglement, waardoor de meeste andere wagens in Historic een dergelijke mechaniek hebben."

Onze Porsche 911 heeft dit jaar zijn betrouwbaarheid bewezen in elke wedstrijd. "En de wagen was ook bijzonder efficiŽnt," lacht de piloot uit Ronse. "Ik ben trots dat ik de 911 deze titel kan schenken nu het model zijn 50ste verjaardag viert. Onze 911 is een perfecte reconstructie van de 2.5 ST uit '72, voorzien van een betrouwbare 3.0 motor, zoals toegelaten door het reglement. Onze 911 werd aanvankelijk gebouwd door Johan Dekens en is sindsdien verder geŽvolueerd op advies van Lionel Hansen. Tegenwoordig wordt hij minutieus geprepareerd door Jean-Marie Dehaye. Ik kan hem enkel feliciteren voor het geleverde werk."

Christophe Kerkhove proefde van alles in de autosport, maar deze titel is de bekroning van een rijk gevulde carriŤre. "Ik debuteerde in 1988 in de autosport, 25 jaar geleden," vervolgt Christophe. "Na enkele seizoenen met een Peugeot 205 Gr.N, vervoegde ik het peloton van de Challenge CitroŽn met de AX en later de ZX. Ik heb altijd gehouden van de sfeer in de merkencups. Daarom reed ik in 1999 de Ford Ka Cup. In 1997 debuteerde ik op circuit en groeide de passie voor de 24 Uren van Francorchamps, die ik ondertussen negen keer gereden heb, onder andere met FranÁois Duval. Ik heb ook schitterende herinneringen aan mijn drie deelnames aan de Dakar, een wedstrijd waarin uithouding erg belangrijk is."

Christophe kijkt tevreden terug op zijn seizoen 2013: "Om de strijd aan te gaan met de opgevoerde Escorts MKII en de dikke Porsches van onze concurrenten, moesten we in de eerste plaats mikken op regelmaat. Met zijn natuurlijke proeven met weinig hernemingen, moest de Rally van WalloniŽ ons wel liggen. Daar behaalden we trouwens de zege in Historic. Voor de Sezoens Rally moest ik passen, omdat ik op dat moment de Historic Rally van Marokko reed met Christian Kelders. De Rally van Ieper moest ik laten schieten bij gebrek aan budget. In de laatste wedstrijden van het seizoen heb ik in functie van het kampioenschap gereden en mijn ritme afgestemd op dat van mijn belangrijkste titelrivaal, Patrick Mylleville. De sfeer tussen ons was het ganse jaar uitstekend. In de Condroz werden we beloond met de titel! Ik betrek natuurlijk ook Jonathan Lemaire bij deze kampioenstitel, want hij heeft als navigator uitstekend werk geleverd!"

Omdat Christophe Kerkhove in de rallysport evenveel voldoening haalt uit het rijden zelf als uit het navigeren, zal hij in 2014 een programma ŗ la carte afwerken, waarbij hij vaker copiloot zal zijn. "Ik heb Historic Rally's leren kennen als navigator van Christian Kelders in 2006 en ik amuseer me telkens als copiloot," vervolgt de Kampioen van BelgiŽ. "Ik heb het geluk gehad dat ik samen met Christian prachtige wedstrijden in het buitenland kon rijden, zoals de Tour de Corse Historique en de Historic Rally van Marokko, georganiseerd door Yves Loubet. Er zijn nog heel wat mooie wedstrijden die we kunnen ontdekken! Ik zou ooit wel eens de Panamericana willen rijden. De Porsche 911 waarmee ik kampioen werd, heb ik destijds trouwens met het oog op die wedstrijd gekocht."

Geen twijfel mogelijk: deze gepassioneerde rallyliefhebber is nog niet van plan te stoppen!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws