www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

50ste Geko Ypres Rally valt week eerder dan gewoonlijk
20.11.2013 - 18:59, persbericht

Het internationale seizoen 2013 werd dit weekend afgesloten met de Wales Rally GB, maar binnen anderhalve maand, in het eerste weekend van januari, gaat het FIA Kampioenschap van Europa Rally 2014 al van start met de winterse Jšnner Rally in Oostenrijk. De kalender van het Europees kampioenschap werd recent onthuld en telt twaalf wedstrijden gespreid over elf maanden, van januari tot november. Eind juni zijn de tenoren van het ERC opnieuw te gast in Ieper. De Geko Ypres Rally blijft immers een klassieker op de kalender van het Europees kampioenschap.

De Geko Ypres Rally zal in 2014 verreden worden van 19 tot 21 juni. Meer dan ooit zal het een topevenement worden, want VZW Superstage, de organisator van de Geko Ypres Rally, wil de 50ste editie op gepaste wijze vieren.

"We willen van de 50ste editie een topeditie maken," vertelt Jan Huyghe, die met zijn rijke ervaring in de autosport en het bedrijfsleven de organisatie komt versterken als Marketing Manager. "Symbolisch streven we in deze 50ste editie naar een aandeel van minimaal 50% kilometers tegen de chrono, zodat we een erg compact parcours aanbieden met een hoog ritme voor de piloten. Met de terugkeer van de klassementsproef van Reninge keert een klassieker terug. Deze proef stond, samen met Hollebeke en de Kemmelberg, al op het programma van de eerste editie van de '6 Uren van Ieper' in 1965."

Het weekend van 19-21 juni 2014 wordt een absoluut topweekend voor de autosport in BelgiŽ, want tijdens hetzelfde weekend zal het WTCC, het Wereldkampioenschap voor Toerwagens, te gast zijn op het Circuit van Spa-Francorchamps. De organisatoren van de Geko Ypres Rally, al vele jaren een topafspraak in het Europees kampioenschap, willen er alvast een grandioos rallyweekend van maken in West-Vlaanderen.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws