www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Miclotte en Serderidis bundelen krachten met J Motorsport
15.12.2013 - 14:42, persbericht

Het nieuwe team J-Motorsport, de vrucht van de samenwerking tussen Fred Miclotte en Jourdan Serderidis, zal in 2014 actief zijn in het Wereldkampioenschap Rally in het kader van WRC-2. De formatie zal tevens zijn opwachting maken in het Kampioenschap van BelgiŽ, waarin het team een Ford Fiesta R5 en een Peugeot 208 R2 zal verhuren. Het hoofdkwartier van het team is gevestigd in Deinze.

Frederic Miclotte, unaniem erkend voor zijn kwaliteiten als copiloot, heeft beslist een nieuwe uitdaging aan te gaan met de creatie van een nieuw team: "Op mijn 40ste heb ik even tijd genomen om na te denken. Ik heb beslist een nieuwe richting te geven aan mijn professionele carriŤre door een team op te richten. J-Motorsport neemt het programma in WRC-2 van Jourdan Serderidis, die samen met mij het team heeft opgericht, in handen. Onze Ford Fiesta R5 zal eveneens te huur worden aangeboden, net als de Peugeot 208 R2 die we besteld hebben."

Jourdan Serderidis, succesvol ondernemer en echte rallyliefhebber in hart en nieren, ging het avontuur zeker niet impulsief aan: "Het business plan dat Fred ons voorstelde was heel degelijk. We hebben samen de tijd genomen om onze doelstellingen en onze filosofie te bepalen. J-Motorsport zal onze deelnames in WRC-2 met de Ford Fiesta R5 runnen, maar tevens een exclusieve verhuurservice aanbieden. We gaan de piloten zelfs 'cocoonen'. We mikken niet op kwantiteit, maar op kwaliteit. Maar toch zullen we, daar ben ik van overtuigd, heel concurrentiŽle tarieven kunnen aanbieden."

De persoonlijke opvolging van de programma's van hun klanten wordt een prioriteit voor J-Motorsport. "Naast mijn uitgebreide bagage als professioneel copiloot, heb ik ook een zekere ervaring op het vlak van coaching. Die ervaring wil ik ten dienste stellen van ons cliŽnteel," vervolgt Fred Miclotte. "De piloten begeleiden in hun progressie wordt een van onze missies."

Voor team J-Motorsport worden de komende weken bijzonder druk. De werkplaatsen in Deinze moeten ingericht worden, maar de structuur moet ook opgezet worden en de programma's voor 2014 zijn volop in voorbereiding. Team J-Motorsport begint aan het seizoen in prestigieuze Rally van Monte-Carlo, de eerste van de zeven WK-wedstrijden die Jourdan Serderidis zal rijden met de Ford Fiesta R5 van het team. "Om me optimaal te kunnen voorbereiden op elk van de wedstrijden en me te concentreren op de rally's, hebben we het aantal internationale wedstrijden een beetje ingeperkt," bevestigt Jourdan. "Ik zal zeven wedstrijden rijden in het kader van WRC-2. Na Monte-Carlo volgt een andere grote uitdaging: de Rally van Zweden. Daarna volgen Polen, Duitsland, AustraliŽ, Frankrijk en Wales. Op die manier kan ik mijn leerproces op verschillende types van parcours vervolgen in een heel professionele context tussen echte profs."

In de marge van dit ambitieuze programma in WRC-2, zal Jourdan ook op andere fronten actief zijn: "Samen met Morgane Rose, mijn vaste copilote in 2014, zal ik ook de Acropolis Rally, mijn thuisrally, in het Europees kampioenschap rijden. Als onze Fiesta R5 niet verhuurd is, zullen we de Rally van WalloniŽ ook rijden, net als de Rally van Luxemburg en misschien de Rally van Famenne. Maar, klanten krijgen wel voorrang."

De Ford Fiesta, de enige R5 die momenteel op de markt is, heeft zijn potentieel en betrouwbaarheid al afdoende bewezen. "In de recente Wales Rally GB haalden bijna alle Fiesta's R5 die aan de start stonden ook de finish. Dat bewijst dat de wagen robuust is," vertelt Jourdan enthousiast. "In BelgiŽ kregen we enkele weken geleden de bevestiging in de Condroz Rally. Ik ben ervan overtuigd dat de Fiesta R5 de ideale wagen is om Kampioen te worden. We hopen dat de Ford Fiesta R5 van J-Motorsport aan de start komt van de Rally van Haspengouw om te strijden voor de overwinning. Dat zou de ideale start van het seizoen zijn op nationaal niveau."

Om meer te weten over het nieuwe en ambitieuze team verwijzen we graag naar de website van J-Motorsport: www.j-motorsport.be.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws