www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

De finishlijn voorbij...
15.01.2014 - 18:17, jdh

Beste bezoeker,

Eerst en vooral wil u graag het allerbeste toewensen voor het nieuwe jaar. Dat 2014 op elk vlak een succes mag worden! In april zou Shakedown.be al zijn twaalfde verjaardag vieren. Zou, inderdaad, want na lang en rijp beraad is er belist om met de ingang van het nieuwe seizoen de site stop te zetten. Shakedown.be blijft evenwel nog een tijd on-line zodat u het nieuws- en fotoarchief kunt blijven raadplegen en vooral ook zoekertjes kan blijven posten maar er zullen geen nieuwe updates meer volgen.

De redenen voor het stopzetten van de site zijn divers. Eerst en vooral is het internet sinds de opstart in 2002 razendsnel veranderd. Nog maar weinig organisaties en teams hadden toen al een eigen website waardoor we meer dan nu 'nodig' waren als bron van informatie. Ondertussen is het met de opmars van sociale media alsmaar minder evident geworden om uniek nieuws voor te schotelen. Nieuws wordt ook alsmaar sneller bekend en gedeeld en in deze tijden is het dan ook steeds moeilijker om als 'eenmanssite' deze stroom enigszins te volgen, laat staan voor te blijven. Bovendien wordt vanuit teams en organisaties meer en meer informatie via persberichten verspreid, die meestal zonder wijzigingen worden overgenomen op diverse media. Het veelal 'copy-pasten' begon te enerveren en het vinden van tijd en motivatie om daarnaast nog unieke inhoud te publiceren verminderde.

Shakedown.be was een uit de hand gelopen hobby geworden waarvan de uren na een voltijdse dagtaak - ook al achter de pc - steeds zwaarder begonnen te wegen. Het is tijd om eens wat meer aandacht te besteden aan andere zaken, zonder evenwel de rallywereld te verlaten. Onrechtstreeks was de site de aanleiding voor het deelnemen aan wedstrijden als co-piloot en dit wil ik graag enkele keren per jaar blijven doen. Meer nog, het 'Shakedown Rallyteam' dat indertijd werd opgericht maakt zich op voor een comeback later dit seizoen. Ook wil ik het schrijven van artikels, voorbeschouwingen en wedstrijdverslagen, het aspect van de site waaruit ik het meeste voldoening haalde, niet volledig laten vallen. Voorstellen hieromtrent zijn dan ook zeker welkom.

Dankzij de site heb ik in al die jaren ook heel wat mensen leren kennen waarvan sommigen zelfs vrienden zijn geworden. Bijna 12 jaar Shakedown.be was uiteraard niet mogelijk geweest zonder de hulp en steun van deze personen. Zonder namen te noemen - uit schrik om mensen te vergeten en omdat het er zoveel zijn - wil ik daarom alle vrienden, sponsors, fotografen, teams, piloten, co-piloten, organisaties, bezoekers... bedanken voor hun grote of kleine bijdrage.

Bedankt en tot ziens!
Sportieve groeten,

Jeroen D'hulster
webmaster

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws