www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

De CitroŽn DS3 R5 van Godrive is gearriveerd
10.06.2014 - 18:01, jdh

Het heeft veel langer geduurd dan voorzien, maar de CitroŽn DS3 R5 van Godrive is eindelijk aangekomen in het atelier in Kemmel.

Afgelopen vrijdag werd de wagen afgehaald bij CitroŽn Sport, waarna even buiten Parijs een korte testsessie werd gehouden. "Ik heb zo'n 15-tal minuten met de wagen kunnen kennismaken, net genoeg om enkele indrukken op te doen", vertelt Vincent Verschueren. "Vooral het remvermogen en de precisie waarmee de wagen te besturen is vielen me meteen op. De DS3 valt met geen enkele andere wagen waarmee ik ooit heb gereden te vergelijken. Het is ook voor het eerst dat ik met een compleet nieuwe wagen zal starten. Hoe dan ook zal het een enorme aanpassing vergen."

De eerstvolgende test is er meteen ťťn op ware grootte, nl. de Geko Rally van Wervik van komende zaterdag. "We rijden er buiten wedstrijd om de wagen rustig verder te leren kennen en waar nodig aanpassingen te kunnen doen tussen de proeven. Ook voor het serviceteam valt nog veel te ontdekken.", aldus Vincent, die bovendien met een nieuwe en relatief onervaren co-pilote zal starten. Veronique Hostens deed vorig jaar al een eerste ervaring op naast Pieter Tsjoen in de 6u van Kortrijk.

De DS3 R5 Ď#005í, het derde exemplaar dat door CitroŽn aan een klant werd afgeleverd, blijft tot na Wervik maagdelijk wit om dan net voor Ieper gedecoreerd te worden.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws