www.shakedown.be - rallysport in belgi

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgi

4de Rally van Staden klokt af op 115 inschrijvingen
02.08.2014 - 13:36, tekst jeroen d'hulster - foto tom hollebeke

De belangrijkste deelnemers voor de 4de Rally van Staden van vrijdag 15 augustus zijn bekend. AMCS kan opnieuw met enkele mooie namen uitpakken maar ziet het aantal inschrijvingen toch teruglopen. Van de anders gebruikelijke reservelijst is dit jaar geen sprake, wellicht het gevolg van het hoge aantal wedstrijdkilometers en de concurrentie van het Criterium van de Omloop van Vlaanderen, dat streekrijders sinds dit jaar een alternatief biedt.

Gisteren werden de voorinschrijvingen afgesloten met 115 teams op de lijst. En van de blikvangers wordt ongetwijfeld Vincent Verschueren, de winnaar van de jongste editie die de Citron DS3 R5 van Godrive verder op punt komt zetten voor de Omloop van Vlaanderen. Ex-winnaar Chris Van Woensel (Subaru Impreza WRC) verschijnt ook nog eens aan de start in de thuisrally van co-piloot Rik Snaet, terwijl broer Eddy opnieuw naast Davy Vanneste (Peugeot 207 S2000) zit. Verder van de partij in Divisie 3: Bert Cornelis (Impreza WRC), Bart Maes (Octavia WRC), Patrick Snijers (BMW 130i), Claude Bal (Lancer Evo X R4), Bert Coene (Lancer Evo X R4), Lorenzo Bossu (Lancer Evo 7), Kurt Braeckevelt (BMW M3), Philippe Cracco (Fiesta R5), Jimmy Taveirne (Lancer Evo 9), Chris Algoedt (BMW 1M),... In Divisie 1-2 zien we onder meer Brecht Hoorne (BMW E30) en Xavier Lannoo (Impreza) aan de start terwijl oa. Stefaan Stouf (Escort MK 1), Geert Glorieux (BMW E21), Wouter Lievens (Porsche 911) en Stefaan Prinzie (Ascona B) tot de favorieten bij de Historics behoren. Komende woensdag wordt de volledige genummerde deelnemerslijst bekendgemaakt.

De Rally van Staden telt dit maar liefst 131 km tegen de klok en is daarmee de langste VAS-rally van het seizoen. Aan afwisseling geen gebrek in Staden want het parcours werd bijna volledig hertekend, deels uit noodzaak maar ook om bepaalde buurten wat rallyvrij te houden. De wedstrijd start terug met KP Staden, met 12,95 km meteen ook de scherprechter. Het stuk rond de start en finish van vorig jaar zijn bekend maar verder worden rond Stadenreke ook enkele nieuwe wegen aangedaan. KP Westrozebeke (9,57 km) blijft identiek in de eerste helft met daarin oa. het onverhard aan de 'Keuneleute' maar gaat daarna richting de oude Dicogel-site en een nooit eerder aangedane (verharde) landbouwweg om te finishen aan de Keiaard. KP Oostnieuwkerke (9,80 km) tot slot is helemaal nieuw en biedt de deelnemers een grote afwisseling tussen technische maar vooral snelle passages.

On-boardbeelden van alle proeven zijn reeds een tijdje bekijken via de Facebook-pagina van AMCS. Via een wedstrijd op www.amcstaden.be maak je kans op n van de 10 toegangstickets t.w.v. 12 .

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws