www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Thijs Deburghgraeve maakt comeback in Hemicuda Rally
09.10.2014 - 22:54, jdh

Bijna zes jaar na zijn laatste wedstrijd kruipt Thijs Deburghgraeve dit weekend opnieuw achter het stuur van een rallywagen. De voormalige Fiesta Trophy-piloot komt in Koekelare aan de start met een BMW 318is van het nieuwe team ARD Autosport dat hij samen met zijn broer Arne oprichtte.

Thijs maakte in 2007 zijn rallydebuut met een Peugeot 106 en kon een jaar later aantreden in de Fiesta Sporting Trophy dankzij de steun van Timothy Van Parijs. “Ik ben Tim nog steeds erg dankbaar voor de geboden kans want ik heb dat seizoen ongelofelijk veel bijgeleerd. Met slechts drie VAS-wedstrijden in de benen moest ik het op BK-niveau meteen opnemen tegen oa. Neuville, Cherain, Boon en Baugnet maar uiteindelijk behaalde ik een vierde plaats in de Trophy-eindstand.” Daarna kregen woon- en werkplannen de voorkeur maar de rallymicrobe bleef kriebelen.

Ondertussen was broer Arne, jarenlang succesvol in autocross met verschillende BMW’s, toe aan een nieuwe uitdaging en werd besloten de overstap naar de rallysport te maken. De broers kochten de BMW 318is van Andy Laeremans die ze afwisselend zullen besturen. “We hebben de wagen volledig gereviseerd en in een nieuw kleedje gestopt. Het is de bedoeling om de wagen dit jaar verder op punt te zetten om dan volgend jaar te huur aan te bieden aan iedereen die zich voor een betaalbare prijs wil amuseren met een achterwielaangedreven wagen. Daarnaast hebben we voor volgend seizoen nog een tweede BMW E30 in opbouw die met een snellere zescilinder zal worden uitgerust.”, vertelt Arne Deburghgraeve, die zich met ARD Autosport ook toelegt op het opbouwen van BMW-motoren en restauraties. “Ons atelier in Woumen is gelegen achter het ouderlijke bedrijf Mecopol-Kemaspray, dat zich specialiseert in allerlei mechanische onderdelen waardoor we snel cardans, tandwielen of throttle-bodies op maat voor eender welke competitiewagen of oldtimer kunnen leveren.”, aldus Arne.

De Hemicuda Rally, die dit jaar ook het naburige Merkem aandoet, is meteen ook de thuiswedstrijd voor het team. “Hoge ambities koesteren we echter niet. Na zes jaar zonder competitie zal het er vooral op aankomen terug ritme op te doen en te wennen aan de wagen want het wordt bovendien mijn eerste wedstrijd met een achterwielaangedreven wagen. De eindmeet halen staat voorop!”, aldus Thijs, die opnieuw een duo zal vormen met zijn vroegere co-piloot Jeroen D’hulster.

Na de comeback van Thijs in Koekelare trekt ARD Autosport eind november ook nog naar de 6u van Kortrijk waar Arne zijn rallydebuut zal maken.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws