www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

TBR maakt de overstap naar rallysprint
07.12.2015 - 19:02, tekst jeroen d'hulster - foto frans bonte

De TBR Rally was dit jaar aan zijn 35ste en voorlopig laatste editie toe. Team Bassin Roeselare wil niet langer in het vaarwater van de Omloop van Vlaanderen zitten en pakt daarom uit met een nieuwe rallysprint in Oekene.

Wie de voorlopige VAS-kalender voor 2016 al heeft gezien, zal misschien opgemerkt hebben dat er geen TBR Rally maar wel een TBR Rallysprint op het programma staat in het tweede weekend van juli. Team Bassin Roeselare anticipeert daarmee op een mogelijk toekomstige beslissing van het stadsbestuur van Roeselare. "Wij denken naar de toekomst toe dat dit voor ons de beste keuze is, want vroeg of laat zal Roeselare geen twee rally's meer toelaten op zijn grondgebied. Dit geldt trouwens ook voor de andere gemeentes rond Roeselare," vertelt Hans Degryse van Team Bassin Roeselare.

De 'concurrentie' met de Omloop van Vlaanderen was niet de enige reden die meespeelde. "Na de talmende interesse in de TBR Rally van de afgelopen twee jaar hebben we besloten om daar geen energie meer in te steken. Rekening houdend met de torenhoge kosten die een rally met zich meebrengt en de magere inkomsten was de knoop snel doorgehakt. Daarom hebben besloten om voor een degelijke rallysprint te gaan. Momenteel hebben we een parcours van 14,5 km in Oekene dat viermaal verreden zal worden." De terugkeer naar Oekene betekent ook dat de Omloop niet langer hetzelfde parcours zal gebruiken.

Een andere nieuwigheid is het verhuis van het rallycentrum. "Alles zal zich concentreren in en rond Oekene. De Expo zeggen we dus vaarwel, aangezien deze zich met de komst van het zwembad in de toekomst niet meer zal lenen voor dergelijke manifestaties," aldus Hans Degryse.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws