www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Aarova Rallysprint Oudenaarde: Tien die zich lieten zien
13.09.2016 - 19:14, tekst jeroen d'hulster - foto tom hollebeke

Met de Rallysprint van Oudenaarde heeft Super Stage de rallysport in Oost-Vlaanderen nieuw leven ingeblazen. Een klein maar fijn deelnemersveld bracht een geanimeerde wedstrijd en na afloop zorgden de 'local heroes' voor een gedroomd podium. Wie viel ons op langs het parcours en in de uitslag? We maakten deze tienkoppige selectie.

Vincent Verschueren
Hoe kon Vincent Verschueren de kater na de Omloop van Vlaanderen beter doorspoelen dan met een zege voor eigen volk in Oudenaarde? Van een duel om de zege met Tsjoen kwam helaas weinig in huis, maar ook met een motor die warm liep wist ‘Skurie’ gelijke tred te houden met zijn streekgenoot in een R5+. Met een gereviseerde motor zal Verschueren zich dit seizoen ongetwijfeld nog eens willen tonen in zijn lievelingswedstrijd, de Condroz Rally.

Timothy Van Parijs
De Porschist uit Oudenaarde, die mee aan de wieg stond van deze Aarova Rallysprint, droomde van het podium. Geen makkelijke klus met een resem R5-wagens aan de start, maar Van Parijs bleef dicht in de buurt van Debackere en pakte na haar schuiver de tweede plaats over. Om Tsjoen achter zich te houden moest hij tot het uiterste gaan en dat leidde tot enkele meer dan gesmaakte passages.

Pieter Tsjoen
De thuisrijder had zijn Fiesta voor de gelegenheid naar een R5+ laten ombouwen, maar net die update kostte Tsjoen mogelijk de overwinning. De R5 bereikte in de openingsronde de maximale turbodruk, waarna een ingebouwde veiligheid de wagen deed stilvallen en bijna een minuut verloren ging. Toch knokte Tsjoen zich dankzij drie besttijden opnieuw naar voren en zorgde hij zo voor een volledig Oost-Vlaams podium.

Andy Lefevere
Met Andy Lefevere had Peter Demeyere zich geen betere piloot kunnen indenken om zijn BMW 323i af te stellen en er tegelijk het maximum uit te halen. De autohandelaar nam, geholpen door een foutje van Lietaer, meteen de leiding bij de Historics en liet de Snor daarna amper nog naderen. Mocht Lefevere ooit de definitieve overstap naar de Historics wagen wacht er hem in elk geval nog een mooie toekomst.

Peter Vanderhauwaert
Vanderhauwaert was al vaker aan het werk te zien in Vlaanderen met zijn gifgroene Citroën Saxo. Ook nu weer maakte de snelle Henegouwer indruk door meteen aan de rand van de top 10 post te vatten. Hij moest uiteindelijk vrede nemen met de 11de plek, maar pakte wel de zege in F2 en klasse F voor een resem R2’s. Hopelijk zien we hem opnieuw aan het werk in de 6 Uren van Kortrijk.

Pierre Vauterin
De jongere broer van Thomas was in Oudenaarde pas aan zijn vijfde rally toe. Na drie wedstrijden met een Ford Escort MK 2 nam hij net als in de TBR Rallysprint het stuur van een Peugeot 208 R2. Vauterin, bijgestaan door ervaren rot Kurt Declerck, deed gretig mee voor de overwinning in klasse F en stuurde de 208 bovendien naar een twaalfde plek algemeen. Een naam om te onthouden.

Brecht Hoorne
BMW-rijder Brecht Hoorne is één van de weinige piloten die spektakel en snelheid perfect weet te combineren. In Oudenaarde was hij goed op weg om opnieuw ‘aartsrivaal’ Stefaan T’Joens te kloppen in Divisie 1-2, maar een iets te gretig genomen jump resulteerde in een kapot carter met de opgave tot gevolg. Hoorne, wiens wagen te koop staat, blijft wel in de running voor de VAS-titel.

Kris Gellinck
Niet overdreven spectaculair maar vooral erg efficiënt: Kris Gellinck is met zijn BMW E36 de referentie in klasse H geworden. De Stadenaar evenaarde met een 13de plek zijn beste algemene resultaat ooit en pakte dankzij klassewinst zelfs enkele punten terug op Steve Bécaert in het VAS-kampioenschap. Vlak daarachter zorgden Pieter Taillieu en Thijs Deburghgraeve voor een leuk E30-duel.  

Bram Fonteyne
Een Volvo 240 is niet meteen de meest voor de hand liggende rallywagen, maar Bram Fonteyne rijdt er zich toch al een aantal jaren mee in de kijker. Dit keer reed hij zich naar een mooie 18de plek en een podiumplaats in Divisie 4, waarmee hij een uitstekende zaak doet in het VAS-kampioenschap. Koen Verhaeghe en Michel Casseyas worden in de slotmanches zijn belangrijkste titelconcurrenten.

Thorben Vandeputte
Deze pas 23-jarige Wevelgemnaar mag stilaan dé revelatie van het VAS-kampioenschap genoemd worden. Met zijn Citroën Saxo was hij in Oudenaarde al aan zijn vierde overwinning in de drukbezette klasse C toe dit seizoen. Vandeputte werd bovendien tweede in Divisie 1-2 en blijft zo aan de leiding in het kampioenschap. Hoorne en T’Joens worden echter nog taaie klanten met het oog op de titel.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws