www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Stefaan Prinzie met BMA-Impreza naar Frans onverhard
22.03.2011 - 21:52, jdh

Stefaan Prinzie blijft ook in 2011 naar de onverhardrally's in Frankrijk trekken. De Houthulstenaar wisselt wel de NCRS-Impreza N12 in voor de performantere Impreza 555 groep A van Bernard Munster.

Stefaan: "We proberen dit jaar een trapje hoger te klimmen door het Franse onverhard te gaan betwisten met de BMA-Subaru 555. Na een uitgebreide test kunnen we het potentieel van een echte fabrieksauto enkel beamen. Zo vanzelfsprekend lijkt het allemaal wel niet want in dit soort auto’s moet er gewerkt worden. De wagen voelt echter enorm goed aan en is zeer corrigeerbaar. We kijken er naar uit om de eerste rally “Terre De Causses” te gaan rijden. Het zal absoluut geen makkie worden met 9 WRC’s aan de start, een 6-tal ferme groep A’s en dan de hele vloot groep N’s. Causses is het eerste weekend van april."

Tijdens de testsessie kon hij ook één van de Skoda's Octavia WRC van het team aan de tand voelen. "De auto stond op asfaltophanging dus niet te vergelijken met de Subaru 555 maar wat een plezier om deze wagen te besturen. Misschien rijden we er ooit mee op onverhard..."

Prinzie heeft nog steeds zijn vertrouwde BMW M3 in bezit waarmee hij in België actief zal blijven. "De motor is na een zeer lange tijd toch goed gekomen en we kijken er evenzeer naar uit om hem te meten met onze collega’s. Het zal natuurlijk een grote aanpassing worden na meer dan anderhalf jaar niet gereden te hebben met deze wagen."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws