www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Guino Kenis met BMW Z4 in BK Rally
23.03.2011 - 12:06, persbericht

Het Belgisch Kampioenschap Rally krijgt er in 2011 een extra smaakmaker bij in de GT-klasse. G&A Racing zal vanaf de TAC Rally in Tielt aantreden met een BMW Z4 M. De wagen wordt bestuurd door Guino Kenis, de drijvende kracht achter G&A Racing. Guino heeft na vele jaren van succesvol circuitrijden en rallycross zijn zinnen gezet op rally en brengt hiervoor deze uitzonderlijke wagen aan de start van het BK.

Guino Kenis, BMW concessiehouder in Turnhout, is een gerenommeerd circuitpiloot die reeds meerdere nationale en internationale successen op zijn palmares heeft staan. Ook in rallycross weet Guino met de regelmaat van de klok de ereplaatsen op zijn naam te schrijven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Guino zich vroeg of laat ook voor rally zou gaan interesseren. Het rallyvirus sloeg toe na de deelname aan de Legend Boucles de Spa in 2010, de moeilijke (weers)omstandigheden waarin deze rally werd verreden bleken geknipt voor Guino en zijn BMW 2002ti.

Bij de start van het rallyseizoen 2011 werd besloten om in de Haspengouwrally te starten met de Historic-BMW, die eveneens onder bijzonder moeilijke weersomstandigheden van start ging, met een spekglad parcours. Guino werd voor deze gelegenheid genavigeerd door Hendrik Béatse. Het debuut begon veelbelovend met sterke tijden op KP’s 1 en 2, jammer genoeg werd het duo op KP Zepperen verrast door het verraderlijke parcours en verdween uit de wedstrijd.

Ondanks deze tegenslag werden meteen nieuwe plannen gesmeed voor de resterende manches van het BFO-BRC, de BMW Z4 M uit de ateliers van G&A Racing die reeds succesvol bleek in de GT4-klasse op circuit werd aangepast aan het rallygebruik. “Deze wagen staat behoorlijk dicht bij de originele straatversie, op zich al geen gewone auto. Voor deelname aan rally hebben we vooral gesleuteld aan de ophanging, mechanisch blijft de wagen zo goed als origineel, net als voordien.”, aldus Guino.

De BMW Z4 maakte afgelopen weekend zijn eerste meters op het Glosso rallycrosscircuit in Arendonk, waar Guino zijn eerste stappen in autosport zette. Zij die erbij waren konden vaststellen dat de wagen een behoorlijk potentieel heeft en dat Guino zich als een vis in het water voelt aan het stuur van deze wagen. Tim Van Parijs, Chris Van Woensel, en Henri Schmelcher krijgen er dus een speelkameraad bij in de GT-klasse, maar ook Andy Lefevere is blij met de komst van een nieuwe merkgenoot. “Als alles volgens plan verloopt presenteren we de BMW Z4 M in de TAC Rally in Tielt, de homologatieprocedure bij de RACB is lopende en zou normaal gezien tegen dan moeten afgerond zijn.” besluit Guino.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws