www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

RS Moorslede: Vincent Verstraete tevreden met evoluties op Clio
23.03.2011 - 19:24, persbericht

De Rallysprint van Moorslede was voor velen een voorbereiding op het rallyseizoen 2011. Van deze sprint maakten ook wij gretig gebruik maken als voorbereiding op onze thuisrally namelijk de TAC Rally te Tielt op 09/04. Tijdens de winterstop werd de auto stevig onder handen genomen. Hierbij werd de nadruk voornamelijk gelegd op het aanpassen van de versnellingsbak en het oplossen van de diverse elektriciteitsproblemen die de oorzaak waren voor onze opgave in de TBR editie van 2010.

Onze ambities voor deze sprint werden niet te hoog geplaatst, de betrachtingen waren voornamelijk het vlot leren schakelen en het goed leren kennen van de auto na het ietwat teleurstellend eerste jaar met de Renault Clio. Tijdens de eerste klassementsproef stonden we na enkele honderden meters reeds gedraaid waardoor een snelle tijd niet meer mogelijk was. Maar dit was ook niet onze prioriteit, we wilden voornamelijk vooruitgang boeken doorheen de rally. Na het beŽindigen van de proef waren we het unaniem met elkaar eens dat het een wereld van verschil was in vergelijking met vorig jaar. Nu was het daadwerkelijk rally rijden met de nieuwe verhoudingen in de versnellingsbak.

De drie daaropvolgende keren over de dezelfde klassementsproeven slaagden we er steeds in een snellere tijd neer te zetten waardoor het vertrouwen steeg en we deze rallysprint konden afsluiten met een goed gevoel. Uiteindelijk werden we 30ste in Divisie 3 en 5de in de klasse 3G. Hopelijk verloopt alles even goed in Tielt en kunnen we een goed resultaat neerzetten. Nog eens bedankt aan Koen Lauwaert, XLT voor de service en aan alle supporters. Tot in Tielt!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws