www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

TAC Rally: Van Schuiferskapelle tot Poelberg
26.03.2011 - 13:46, persbericht bfo-brc

Na de openingswedstrijd van het BFO Belgian Rally Championship in het Vlaams-Brabantse Landen, wordt de tweede manche van het kampioenschap in een compleet ander decor verreden. De gezellige West-Vlaamse stad Tielt verwelkomt de tenoren van het Belgisch rallykampioenschap voor een wedstrijd die ondertussen berucht is voor zijn valstrikken en onverbiddellijke grachten.

De Tieltse Automobiel Club kent het spreekwoord "never change a winning team", al spreken we in dit verband beter van een winnende formule. Aan het format van de wedstrijd is niets veranderd in vergelijking met vorig jaar.

"Het parcours is ongewijzigd gebleven," vertelt Boudewijn Baertsoen, secretaris van de Tieltse Automobiel Club. Dat betekent dat de wedstrijd vier lussen van vier proeven telt. Voor deze indeling verkreeg de organisatie trouwens een derogatie van RACB Sport, zodat Tielt de enige wedstrijd van het Belgisch kampioenschap is waar men vier keer dezelfde klassementsproeven zal afwerken. Een gegeven dat trouwens zeker een rol speelt in het wedstrijdverloop, want de piloten verhogen stelselmatig het tempo en traditioneel staat er in Tielt in de slotronde nog heel wat op het spel. Maar, rally is geen circuitracen en het parcours verandert voortdurend naarmate er meer wagens in de bochten gesneden hebben, wat in die bewuste slotronde telkens weer voor verrassingen en lekke banden zorgt...

De vier klassementsproeven klinken alvast bekend in de oren. Schuiferskapelle opent de debatten, met onder andere de befaamde jump. Het is tevens de langste proef van de wedstrijd (15 km) en veel nieuwkomers schrikken in de eerste ronde van die jump. De Ondank en de Oosthoek zijn de volgende twee proeven, gekend voor hun snelle waaiers, erg smalle asfaltbaantjes en vooral erg glad asfalt. De Poelberg, met onder andere de pittoreske finale langs de windmolen, sluit de ronde af, waarna de piloten terugkeren naar het servicepark bij de Europahal, op een boogscheut van het centrum van de stad.

Glad asfalt, dat in regenweer amper grip biedt, smalle baantjes en diepe, onverbiddellijke grachten... Dat zijn de ingrediŽnten van het uitdagende en technische parcours van de TAC Rally. Spektakel verzekerd!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws