www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

TAC Rally: Blijft de CitroŽn C4 WRC ongeslagen?
29.03.2011 - 18:49, persbericht bfo-brc

Het is geen aprilvis, maar op vrijdag 1 april, om 23h59, weten we wie er aan de start komt van de TAC Rally. Enkele dagen voor de afsluiting van de inschrijvingen hebben al 80 teams zich ingeschreven, waardoor de organisatie kan uitpakken met een indrukwekkende en gevarieerde affiche. Aan spektakel en spanning zal het zeker niet ontbreken tijdens de tweede manche van het BFO Belgian Rally Championship 2011.

Het is nog wachten op de officiŽle bevestiging van een aantal topteams, al bestaat er geen twijfel over de deelname van Pieter Tsjoen met zijn CitroŽn C4 WRC. De leider in het Belgisch kampioenschap zal het opnemen tegen de leider in het Nederlands kampioenschap Jeroen Swaanen, die zich heeft ingeschreven met zijn Subaru Impreza WRC S14. Ook Gert Huzink (Impreza WRC S12) en Erik Bolhaar maken de verplaatsing naar Tielt. Verder verwachten we nog inschrijvingen van Bernd Casier (Ford Focus WRC05), Paul Lietaer (Subaru Impreza WRC), de recordhouder van de TAC Rally, Bert de Jong (Mitsubishi Lancer WRC05),... Alexandre Romain komt in Tielt aan de start met Bruno Brissart als navigator in de C4 WRC. De CitroŽn C4 WRC wordt in elk geval een ideale referentie voor Melissa Debackere, die zich op de smalle baantjes in Tielt thuis voelt, en voor David Bonjean, die kiest voor de Peugeot 307 WRC die vorig seizoen in Frankrijk schitterde.

Natuurlijk mogen we de Super 2000's niet uit het oog verliezen. Freddy Loix komt testen met het oog op de IRC-manche in de Canarische Eilanden, maar de BFO-piloot zal met zijn Skoda Fabia ongetwijfeld mee willen strijden voor de podiumplaatsen. Dominique Bruyneel wil met zijn Peugeot 207 S2000 in de eerste plaats de ontgoocheling van Haspengouw doen vergeten. De snelste 4x4's Gr.A kunnen zich ook mengen in de strijd voor het podium, zeker met lokale specialisten Didier Duquesne (Celica GT-Four), Bart Du Jardin (Mitsubishi Lancer Evo9) en oude bekende Hans Vancampenhoudt (Lancer Evo 8) aan het stuur, al kan ook Criterium-kampioen Jean-Luc Berleur verrassend uit de hoek komen.

Klasse 3 is eveneens sterk bezet. Jonas Langenakens verdedigt zijn leidersplaats in het kampioenschap tegenover Bert Coene, die met een nieuwe Lancer EvoX aan de start komt, en Philip Barbier. De voormalige Gr.N-kampioen stapt over van Historic naar een Subaru Impreza van het Fixion-team. Jos Hermans, Laurent Benoit en Bruno Parmentier zijn de outsiders in klasse 3, net zoals de Nederlanders Martin van Iersel en Erik Moree. Maar, de komende dagen worden nog heel wat inschrijvingen verwacht...

De affiche wordt met de dag mooier!

  Voorlopige deelnemerslijst BK
  Voorlopige deelnemerslijst Criterium

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws