www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Druk en gevarieerd programma voor BMA Autosport in 2011
02.04.2011 - 17:44, persbericht

Patrick Snijers in het Kampioenschap van BelgiŽ met een Skoda Octavia WRC. Het Kampioenschap van Frankrijk op Onverhard. De East African Safari Rally. En verschillende beperkte programma's die in BelgiŽ reeds bevestigd werden. Kortom, Bernard Munster Autosport zal dit seizoen alomtegenwoordig zijn.

Het team Bernard Munster Autosport (BMA), opgericht in 1994 door Bernard Munster, heeft ondertussen een stevige reputatie opgebouwd op het vlak van de preparatie en de verhuur van topwagens. Het team met thuisbasis in Petit-Rechain was dit jaar al op verschillende wedstrijden aanwezig, maar het seizoen 2011 begint voor BMA dit weekend pas goed met de Rallye Terre des Causses, de eerste manche van het Kampioenschap van Frankrijk op Onverhard.

"We zullen met twee wagens aan de start komen in Capdenac, in de Midi-PyreneeŽn," blikt Bernard Munster vooruit. "De Fransman Alain Deveza, al jarenlang een trouwe klant, begint daar aan zijn volledig programma in het onverhardkampioenschap met een van onze drie Skoda Octavia's WRC, terwijl Stefaan Prinzie zijn eerste rally zal afwerken met onze Subaru Impreza 555 Gr.A. Ik wilde die rally zelf ook rijden, maar omdat we een week later ook van de partij zijn in de TAC Rally in BelgiŽ, heb ik besloten deze wedstrijd te laten vallen. De klanten gaan voor!"

BMA zal immers ook vertegenwoordigd zijn in Tielt, waar de tweede manche van het Belgisch kampioenschap verreden wordt. "Bart Maes zal weer voor ons team uitkomen. Na zijn zege vorig jaar in de Hemicuda Rally met een van onze WRC's, zal Bart in de TAC een Skoda Octavia WRC Evo 3 besturen. Hij heeft ook nog een aantal andere wedstrijden op zijn programma staan."

Maar, het grote nieuws van deze week is de deelname van Patrick Snijers aan de resterende wedstrijden van het Kampioenschap van BelgiŽ met een Skoda Octavia WRC van BMA. "Met uitzondering van Ieper, zal Patrick met een van onze Skoda's alle resterende wedstrijden van het Kampioenschap van BelgiŽ rijden. Dat zijn dus nog zes rally's. We zijn heel tevreden dat we opnieuw met Patrick kunnen samenwerken. Met een Skoda Octavia WRC is een podiumplaats voor hem zeker haalbaar. We hopen zo snel mogelijk een testsessie te organiseren, zodat Patrick de Octavia WRC kan afstellen. Het is een WRC die veel potentieel heeft op asfalt."

De Skoda Octavia WRC, een wagen die het potentieel heeft voor een podiumplaats, zowel in het Kampioenschap van Frankrijk op Onverhard als in het Kampioenschap van BelgiŽ, blijft trouwens populair bij piloten die ooit van zijn potentieel proefden: "Het zal niet onze enige deelname zijn in het Kampioenschap van BelgiŽ met de Skoda Octavia's WRC, want Jean-Pierre Van de Wauwer heeft zijn deelname aan de Condroz Rally en de Rally van Famenne op regionaal niveau al bevestigd. Hij zal ook een andere wedstrijd als voorbereiding rijden," bevestigt Bernard. "Dominique Jullien zal ook met een van onze Skoda Octavia's WRC rijden in de Condroz Rally en in een nog te bepalen wedstrijd. Olivier Cartelle, die de JMC Rally won in 2010, zal in Jalhay weer starten met een Octavia WRC. We hebben natuurlijk nog heel wat mogelijkheden om een wagen te verhuren in BelgiŽ, want we beschikken immers over drie Skoda Octavia WRC's Evo 3."

In 2011 zal BMA bovendien zijn engagement versterken in Historic rally's met een ambitieus project: "Naast een deelname aan de Bianchi en Ieper met FranÁois Kicq in een Porsche 911 RSR uit 1974, verzorgen we ook de complete revisie en de service van de Porsche Carrera RS uit 1973 van Gťrard Marcy ter gelegenheid van de East African Safari. Voor BMA is dat een belangrijk project, want het vergt heel wat coŲrdinatie en veel voorbereiding voor de wedstrijd die verreden wordt van 19 tot 28 november. We hebben ook nog een ander bijzonder interessant project: de constructie van een authentieke Vauxhall Chevette Gr.4."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws