www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Vooruitblik ORC Canal Rally
02.04.2011 - 17:50, jdh

Op zondag 29 mei gaat in Oostrozebeke al voor de vijfde keer de ORC Canal Rally door. Er staan opnieuw vier ronden van drie proeven op het programma, dankzij de medewerking van de gemeenten Oostrozebeke, Wielsbeke, Meulebeke en stad Harelbeke. Het wedstrijdcentrum bevindt zich opnieuw op het Brengierplein in Oostrozebeke. Op zaterdag 28 mei is er de administratieve en technische controle vanaf 12u00. Op zondag start de race rond de klok van 8u.

Vzw Rally Events is reeds druk in de weer met de nodige voorbereidingen. "We kunnen alvast meegeven dat een gedeelte van het parcours hertekend werd. We streven er immers naar om de hinder voor de omwonenden zoveel als mogelijk te beperken. En in één beweging konden we een paar nieuwe stukken inlassen, waar het talent van de rallypiloten op de proef zal gesteld worden.", zegt persverantwoordelijke Stefaan Loosvelt.

De ORC Canal Rally is dit seizoen de eerste manche van de Flanders International Rally Challenge. "Het ORC-bestuur stond vorig jaar mee aan de wieg van dit kampioenschap, op vraag van en bedoeld voor buitenlandse piloten. De Belgische rallyproeven genieten internationaal een grote faam, en dit dankzij hun puike organisatie, steevast een grote publieke opkomst, technisch zeer uitdagende klassementsproeven en het compacte betaalbare karakter. Opnieuw noteren we al een grote belangstelling van de buitenlandse piloten. Vooral Britse teams steken, net als vorig jaar, hun enthousiasme niet onder stoelen of banken." Meer info over dit kampioenschap op www.firc.be.

Tot slot blijft de wedstrijd voor alle toeschouwers volledig gratis. "Desondanks dit grote en boeiende aanbod blijft de inkom ook dit jaar gratis voor het publiek, nog steeds een unicum in Vlaanderen! In het rallycentrum is er opnieuw een minikermis voor de jongste bezoekers, er is een leuke trialdemonstratie, alsook een indoor demonstratie van telegeleide modelwerfvoertuigen. Volksfeest voor iedereen is onze leuze. Hopelijk is de zon opnieuw van de partij zoals bij de vorige edities, en kunnen we er opnieuw een groot festijn van maken.", aldus Stefaan Loosvelt.

Het reglement, inschrijvingsformulier en een voorlopige deelnemerslijst kun je raadplegen op www.orc-rally.be.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws