www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

TAC Preview: Melissa Debackere kijkt uit naar thuiswedstrijd
06.04.2011 - 18:03, persbericht

In en om Tielt wordt op zaterdag de TAC Rally georganiseerd, dat is de tweede wedstrijd van het BK Rally 2011. In de openingswedstrijd van het BK eindigden de ladies Debackere-Cokelaere op een zucht van het podium. Voor eigen volk wil Debackere beter doen en op het podium eindigen.

Net als dat in de Haspengouw het geval was wordt er ook in Tielt veel volk verwacht zeker nu de zon op de afspraak zal zijn. "Als het zonnetje schijnt ben ik altijd goed geluimd en dubbel gemotiveerd dan bij slecht weer" zegt Melissa Debackere. "Ik kijk er enorm naar uit om de Subaru op het droge aan de tand te voelen, om te weten wat de wagen allemaal kan en hoe ik met die kracht van de Subaru kan omgaan als rijder. Ik maakte mijn debuut met de Subaru in de Condroz waar het oude wijven regende en ook in de Haspengouw was het rotweer. Niets van dat deze zaterdag!"

Dat goed weer geen garantie op succes is weet ook Debackere. "Als je de deelnemerslijst bekijkt weet je dat het een moeilijke klus wordt. Het wordt drummen voor een plaats bij de eerste vijf maar niets in onmogelijk. En als je bij de eerste vijf kan raken dan zal het verschil met het podium wellicht klein zijn. Ik verwacht me aan een harde intense strijd waar elke seconde zal tellen. Ten opzichte van de buitenlandse deelnemers heb ik een voordeel want ik ken de wegen hier als mijn broekzak maar ik mag niet overmoedig worden. Elk foutje betaal je hier cash, dat is in het verleden meermaals gebleken."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws