www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

TAC Preview: Freddy Loix: “Een goede training voor Canarias”
07.04.2011 - 17:09, persbericht

Freddy Loix komt opnieuw in actie! Aan het stuur van zijn Fabia Super 2000 van het Škoda Rally Team rijdt hij deze zaterdag de TAC Rally. Een bijzondere en welgekomen opwarming voor de volgende manche van de Intercontinental Rally Challenge, volgende week op de Canarische eilanden.

De tweede manche van het BFO Rally Championship krijgt dit weekend een prestigieuze gast aan de start. Met het nummer 2 op de flanken van hun Škoda Fabia Super 2000 nemen Freddy Loix en Fred Miclotte deel aan de TAC Rally, enkele uren voor ze op het vliegtuig richting Spanje stappen. “Het is nu al meer dan twee maanden geleden dat ik nog een rally heb gereden”, legt Freddy uit. “Ja, er waren heel wat testsessies met Škoda Motorsport, maar dat is niet hetzelfde als een wedstrijd. Ik ben dus heel blij dat ik de TAC Rally kan rijden en voor de gelegenheid nog eens kan samenwerken met het team van René Georges, dat mijn Fabia Super 2000 onder handen neemt.”

Freddy Loix verscheen in het verleden slechts één keer aan de start van de West-Vlaamse wedstrijd. “Het is inderdaad een rally waarvan ik het parcours niet echt goed ken”, lacht hij. “Ik heb hier nog maar één deelname achter mijn naam staan, maar ook dat gebeurde aan het stuur van een wagen uit de ateliers van René Georges. Het parcours bestaat trouwens maar uit vier chronoritten. Niet echt moeilijk om te leren, maar we mogen het toch ook niet onderschatten. De chronoritten zijn er technischer en gladder dan in Ieper, bijvoorbeeld. De wegen zijn wel even smal. Sommige bochten moet je afsnijden, bij andere doet je dat beter niet.”

Afgelopen woensdag reed Freddy Loix een twintigtal kilometer tijdens de shakedown voor de rally. “Ik ken het rijgedrag van deze Škoda Fabia Super 2000 goed, want is ook de wagen waarmee ik vorig jaar Wervik en Roeselare reed. Als het droog blijft, dan zit een top-5 er zeker in. Maar mocht het regenen, dan hoop ik tegen de beste WRC’s van het veld om de zege te kunnen strijden.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws