www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

TAC Preview: Ladies Team Decorte/Demeestere met Fiesta R2
07.04.2011 - 23:33, persbericht

Evelien De Corte en Justine Demeestere komen zaterdag aan de start met een Ford Fiesta R2 uit het kamp van TeamFloral. Justine vormde eerder een team samen met pilote Steffie Snaet. Door het vroegtijdig afhaken van deze laatste, ging Justine op zoek naar een nieuwe pilote. De West-Vlaamse jonge dame uit Roeselare maakte vorig jaar pas haar debuut in de rallysport als co-pilote in de rally van Staden in 2010. Ze verving toen Lara Vanneste die omwille van herexamens niet kon meerijden. Justine was nog klein toen ze met haar ouders naar de rally’s ging kijken en toen al wou ze plaats nemen in het co-zitje. Na haar eerste wedstrijd was ze dolenthousiast en zo kwam het dat ze meteen plannen maakte om in 2011 deel te nemen aan de Ford Fiesta SportTrophy.

Via Jennifer Rambour kwam Justine al snel in contact met Evelien De corte en de volgende dag zaten ze al samen rond de tafel met TeamFloral. De 20-jarige studente architectuur uit Herne maakte in de TBR (2010) haar debuut met een Peugeot 106 samen met Joris Erard. De enthousiaste jongedame kreeg deze rally cadeau voor haar verjaardag van vader Johan De corte die met zijn firma DCC Motosport het team Stefaan Stouf – Joris Erard(Escort MK I en II) steunt. Evelien: “Ik was dolblij met dit cadeau en in spoedtempo heeft mijn vader een slipcursus moeten regelen, de vergunning aangevraagd en de wagen in orde laten zetten. Dat ik zo gedreven zou zijn in de rallysport was zelfs voor mij vader onbekend…”

Enkele weken terug nam de jonge Oost-Vlaamse samen met Joris Erard deel aan de rallysprint van Moorslede met de Twingo R1 waar ze een mooie 5de plaats in haar klasse behaalde. Dat ze komende zaterdag met een Ford Fiesta R2 aan de start zou staan in de Tac Rally had ze zelf nooit durven dromen! Evelien: “Vorige week kreeg ik telefoon van Jennifer, co-pilote van mijn broer, of ik Tielt niet wou rijden met een Fiesta R2. Ik schrok want ik had pas twee rally’s op mijn palmares staan, maar ik was meteen enthousiast. Ik liet er geen gras over groeien en na mijn gesprek met Justine ging het allemaal heel snel. Hopelijk niet te snel, maar een dergelijke kans kon ik echt niet laten liggen! Ik heb de wagen vorige week getest want er is immers een enorm verschil met de Twingo R1. Ik had eerst schrik van het sequentieel schakelen, maar na een aantal keer proberen had ik het onder de knie. Het is in alle geval al een feit dat het werken zal worden in die R2 vooral in tegenstelling tot de Twingo. Justine en ik hebben ons nota systeem ook al op elkaar afgestemd. Haar systeem week gelukkig niet te veel af van dat van Joris dus we zaten al snel op dezelfde golflengte. Ik besef dat we een ‘ladies team’ vormen en dus automatisch veel aandacht zullen krijgen. Ik ga proberen om daar in Tielt niet te veel aan te denken. Ik zal al werk genoeg hebben om mij te concentreren op al het nieuwe: de wagen moet goed aanvoelen, het moet klikken met Justine en hopelijk groeit het vertrouwen snel!”

Evelien wil nog niets beloven voor de toekomst. Ze wil eerst de TAC rally afwachten alvorens de rest van het seizoen te bepalen. De Fiesta R2 is compleet nieuw voor haar en het zou nog maar haar derde wedstrijd worden. De ladies starten met wagen nr 163 in het Criterium kampioenschap aangezien ze nog net geen wedstrijden genoeg gereden hebben om al nationaal te mogen rijden.

De officiële start van de Ford Fiesta SportTrophy is in de Rallye de Wallonie waar we nu al zeker zijn van 8 teams. Bob Kellen (Lux) neemt het op tegen Geoffrey Vanderschelden, Corne Damen (NL), Harry Bouillon, Bernard Servais, Manuel Canal, Joost Ghyssel en Hugo Arellano (Lux).

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws