www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

TAC Criterium: Makkelijke zege voor Bart Du Jardin
09.04.2011 - 22:06, jdh

Naast de BK-manche van de TAC Rally kwamen in Tielt ook nog eens een 50-tal wagens aan de start van het RACB Rally Criterium. Het veld werd aangevoerd door Bart Du Jardin (Lancer Evo 9), die eenmalig van het BK naar het Criterium overstapte. Co Jeannick Breyne moest immers 's avonds nog optreden in de Europahal en kon daarom niet de langere nationale wedstrijd meerijden. Du Jardin stak boven de tegenstand uit en won na tien opeenvolgende besttijden vrij makkelijk de tweede Criterium-manche van het seizoen.

Achter de Lancer-piloot leek een mooie strijd in de maak tussen Xavier Alliet (BMW M3) en Grégoire Coulembier (Puma S1600), maar zowel Alliet (achterbrug, KP 3) als Coulembier (KP 4) moesten vroeg aan de kant. Franky Boulat (BMW M3) nam de tweede plek over en stond deze niet meer af tot het eind. Boulat had aan de finish 37" voorsprong op Sébastien François (Lancer Evo 7), die na zijn tweede plaats in de Haspengouwrally een schitterende zaak doet in het Criterium.

De vierde plaats leek lange tijd naar Stefaan T'Joens (Subaru Impreza) te gaan maar hij viel in de laatste proef nog ver terug. Gerry Heusdens (BMW M3) werd uiteindelijke vierde voor Chris Dobbelaere (Opel Kadett). Patrick Schockaert klopte met meer dan een minuut voorsprong Steve Coussaert in een onderlinge C2 R2-strijd voor de zesde plaats. Thuisrijder Xavier Lannoo (Sierra Cosworth) werd achtste, net voor de debuterende Tobi Vandenberghe (Opel Kadett City). Spektakelrijder Fangio Verbeke (Opel Ascona) mocht de top-10 afsluiten.

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws