www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

TAC: BFO Award voor Chris Van Woensel
09.04.2011 - 23:51, persbericht bfo-brc

Voor de BFO Award, een beloning voor de piloot die een opmerkelijke prestatie heeft geleverd in de wedstrijd, werden deze keer drie piloten genomineerd die zich in de kijker reden in de TAC Rally. Bij de criteria waar rekening mee wordt gehouden voor het toekennen van de Award is de context waarin de piloot rijdt, zijn motivatie en natuurlijk zijn prestatie.

Cédric Cherain reed een sterke wedstrijd met de Renault Mégane RS, een wagen die nog nooit had gereden op Belgische bodem. En, de Mégane is zeker geen makkelijke wagen, gelet op het enorme koppel in de lage toeren en het feit dat enkel de voorwielen aangedreven zijn. Toch draaide Cédric snelle tijden in Klasse 3, al ging hij in de slotronde aan 30 km/h van de baan.

Steve Coussart, een 32-jarige neofiet, reed zijn allereerste rally in Tielt, na een eerste kennismaking met de rallysport in Moorslede. Met een Citroën C2-R2 behaalde Coussart een onverhoopte en prachtige 7de plaats algemeen in het Criterium. Natuurlijk hoopt de piloot enkele partners te kunnen overtuigen om meer wedstrijden op nationaal niveau te rijden.

De laureaat van de BFO Award is zeker geen neofiet. De jury besliste om Chris Van Woensel een steuntje in de rug te geven voor zijn gedrevenheid om met een unieke Nissan 370Z het BFO Belgian Rally Championship af te werken. Laten we immers niet vergeten dat deze Nissan, die altijd op en top geprepareerd is, volledig door het team van Chris Van Woensel werd ontwikkeld. Het is wereldwijd de enige 370Z in de rallysport en een dergelijke uitdaging als klein team aan durven en succesvol bekronen, werd in Tielt beloond. Voor de tweede keer op rij wist Van Woensel de categorie voor GT's te winnen voor de Porsches. Het leverde hem de BFO Award op, een uniek kunstwerk van Inge Dewilde en een gratis inschrijving voor de Rally van Wallonië.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws