www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

TAC Review: Freddy Loix terug in het ritme na vijfde plaats
10.04.2011 - 13:32, persbericht

Freddy Loix en Fred Miclotte legden bij de TAC Rally beslag op de vijfde plaats. Aan het stuur van de Fabia Super 2000 van het BFO Škoda Rally Team zorgden ze mee voor het spektakel.

Hoewel hun deelname aan de tweede manche van het BFO Rally Championship eigenlijk niet meer dan een grote trainingssessie was, keek Freddy Loix gedurende de hele dag niet op een inspanning. “Ik heb me geamuseerd, zeker toen ik tijdens de laatste KP’s voluit kon aanvallen”, stelde de rijder van de Škoda Fabia Super 2000. “Tijdens de eerste lus verloor ik enkele tientallen seconden omdat ik wat te zachte banden had gekozen. Het kwik steeg sneller dan verwacht en de rubbers konden die temperatuursstijging niet echt aan. Nadien verliep de rally als een Zwitsers horloge. Deze Škoda is nog steeds een plezier om te besturen. Het is echt een uitzonderlijke wagen.”

Dat werd ook bewezen door de tijden. Tijdens de laatste lus, toen Loix een duel uitvocht met Lietaer, zette hij een 2de, 3de en 4de tijd neer. “Paul speelde in Tielt een beetje de rol van Kris Meeke”, lachte Freddy. “Ik heb echt heel hard doorgeduwd en had zelfs de indruk dat ik sneller ging dan in Ieper vorig jaar. Maar deze vijfde plaats geeft me een goed gevoel. Opdracht volbracht, zeg maar. Ik zit opnieuw in het juiste wedstrijdritme, heb op het scherp van de snee gestreden. Precies wat ik van deze wedstrijd verlangde.”

Deze zondag stappen Freddy Loix en Fred Miclotte op het vliegtuig richting Canarische Eilanden. Maandag werken ze er nog een testsessie af, vooraleer ’s anderendaags de verkenningen voor de Spaanse manche van de Intercontinental Rally Challenge aan te vangen.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws