www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

TAC Review: Alexandre Romain tevreden met vooruitgang
10.04.2011 - 14:26, persbericht

Alexandre Romain plaatste zijn Citroën C4 WRC op het podium, slechts 18 seconden en twee tienden verwijderd van Pieter Tsjoen, en daarmee bewees hij dat hij zeer snel bijleert. Voor slechts zijn tweede verschijning met een WRC leverde de rijder uit Sensenruth op de wegen van Tielt een prestatie af die vijf sterren waard is. De punten van de TAC leveren Romain de tweede plaats op in het kampioenschap en dat bevestigt zijn status van eerste outsider, naast de zesvoudig kampioen van België.

Van bij aanvang stelde Alexandre Romain de suprematie van Tsjoen op de proef. Hij klokte slechts één tiende van een seconde trager af dan de Oost-Vlaming tijdens de eerste twee proeven van de TAC Rally. Een klein uitstapje in KP4 van de Citroën C4 WRC in CEZAM-kleuren, zonder gevolgen trouwens, gaf Tsjoen gelijk een voordeel van 20 seconden. Dat is bijna exact het aantal seconden dat de beide Citroëns scheidde op het einde van de rally. In de twaalf daartussen liggende proeven liet Romain drie scratchtijden optekenen, zijn eerste in het Belgisch kampioenschap.

“Tweede worden op minder dan 20 seconden van Pieter vind ik een uitstekend resultaat!” glimlacht Alexandre Romain. “Pieter is een superpiloot die veel ervaring heeft met WRC wagens. Vorig jaar was hij echt indrukwekkend in het Franse kampioenschap. Hij is echt het referentiepunt en met hem kunnen strijden doet me waarlijk veel plezier. Na iedere lus van deze rally heb ik mij kunnen verbeteren. Ik kwam toch wel in de buurt van de limieten van de wagen. Dat was in het bijzonder het geval in één van de proeven van de laatste lus. Daar heb ik pas echt kunnen vaststellen wat deze wagen vermag. Ik ving de laatste ronde aan op minder dan 20 seconden van Pieter Tsjoen, en natuurlijk wilde ik hem gaan zoeken. Maar mijn copiloot riep mij, terecht, tot de orde.”

In Tielt werkte Romain voor de eerste keer samen met de Fransman Bruno Brissart. Van bij de aanvang was de wisselwerking tussen de twee perfect. Dat is zeer goed nieuws voor de toekomst. De nabije toekomst, dat is de Rally van Wallonië. Het is een wedstrijd die Alexandre Romain altijd al wist te appreciëren (3de in 2008). Zal dat volstaan om er binnen twee weken de overwinning op te gaan eisen? “Het is nog wat vroeg om nu al aan de rally te denken. We moeten nog wat details invullen om de laatste tienden te kunnen gaan zoeken. Ik rij nog teveel op aan/uit modus maar de C4 moet je beter doseren. Het vermogen wordt brutaal afgeleverd en destabiliseert de wagen. Ik heb al vooruitgang geboekt maar de leerschool is nog niet doorlopen.”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws