www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

TAC Review: Terug klasseoverwinning voor Jonas Langenakens
11.04.2011 - 19:46, persbericht

Na de zeer knappe klasseoverwinning en een tweede plaats algemeen in Landen, werd de TAC Rally opnieuw een succes voor het team van Jonas Langenakens Rallying. Jonas werd tijdens deze wedstrijd vakkundig bijgestaan door Nico Beernaert waardoor de Landenaar net zoals in zijn thuisrally aan de haal ging met de zege in Groep N. Op zo goed als alle proeven werd de besttijd in de klasse 3 genoteerd. Enkel tijdens de tweede doordocht op de Poelberg ging een halve minuut verloren door een losgekomen darm van de intercooler waardoor de motor nog amper vermogen leverde. In tegenstelling tot het parcours van de Rally van Haspengouw, lagen de wegen er kurkdroog bij. Hierdoor kregen de krachtigere WRC's en pk-zwangere achterwielaangedreven bolides hun vermogen beter aan de grond zodat het voor Jonas en Nico moeilijk werd om deze te volgen. Niettemin slaagden zij erin om een knappe elfde positie in het algemene klassement te behalen en wist Jonas hierbij enkele WRC's achter zich te houden. Een reden te meer voor de teamleden en supporters om na de rally te klinken op het behaalde resultaat.

Jonas is dan ook zeer tevreden over zijn seizoensbegin: “We hebben deze wedstrijd met een andere ingesteldheid aangevat dan de vorige rally. We hebben ons hier vooral geconcentreerd op het foutloos rijden en hebben niet zozeer gekeken naar de tijden van de concurrentie. Het tempo dat we onszelf oplegden bleek ruimschoots voldoende om de klassegenoten voor te blijven. Tijden draaien tussen WRC’s is leuk maar levert ons eigenlijk niets op, de titel in Groep N is het doel. Ik heb dan ook bewust niet aangevallen om die snellere bolides te volgen, een foutje is hier immers vlug gemaakt op de spekgladde asfaltwegen. Ik had trouwens de indruk dat die er nog gladder bij lagen dan verleden jaar. We waren nog in strijd met de 207 S2000 van Bruyneel maar toen een darm van de intercooler loskwam, ging teveel tijd verloren om hen nog bij te benen. Ik ben vooral blij dat we de BFO Award die we in Landen kregen, konden verzilveren.”

De volgende wedstrijd op het programma is de Rallye de Wallonie die al binnen twee weken op de agenda staat. Voor deze wedstrijd wordt een veel hevigere strijd in de klasse 3 verwacht. Maar Jonas is goed op dreef en is niet van plan om de klassezege zomaar cadeau te geven!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws