www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

TAC Review: Tuur Vanden Abeele als leider naar de Wallonie
12.04.2011 - 12:04, persbericht

Tuur: "De tweede manche voor het BK Historic was qua weersomstandigheden niet te vergelijken met de Haspengouw. Met een zonninge dag in het vooruitzicht starten we vastberaden aan de eerste lus van de vier proeven. Misschien al een beetje te enthousiast want al bij de tweede T-rechts kwamen we reeds dwars over de weg. Bij het manouvreren van de de wagen kwamen we dan nog eens vast te zitten. Lap, al onmiddellijk 30 seconden verloren. Niet leuk om bij de eerste proef al onmiddellijk een zware achterstand te hebben. Maar het vertrouwen bleef! Op KP 3 draaiden we zelf een besttijd bij de oudjes. Deze scratch gaf ons veel vertrouwen om de rest van de dag te blijven aanvallen Enkel nog een klein foutje op de Poelberg terug in de eerste lus verloren we een kleine 5 seconden."

"De rest van de dag verliep foutloos en de mechaniek gaf geen krimp. De laatste lus van de rally hebben we iets voorzichtiger aangepakt daar we onze punten voor het BK moesten veilig stellen. Zo parkeerden we veilig en zonder schram onze SMS-Beemer op de tweede plaats en staan we nu in de tussenstand voor het BK op de eerste plaats."

"Uit Moorslede en Tielt hebben we ook geleerd dat zuiver rijden echt wel nodig is om met de BMW te kunnen scoren. Voor de Wallonie doen we verder nog wat kleine aanpassingen aan ophanging en motor. We hopen alvast terug op een zonnige goed verlopende rally. De TAC Rally was voor ons een succes. Proficiat aan de organisatie. Alles verliep op wieltjes. Ook grote dank aan Heli Racing voor de schitterende service en sponsors Heli, Ghelamco, Climawest en het SMS-Team Zonder die trouwe sponsors zou een gans BK-programma niet haalbaar zijn."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws