www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

TAC Review: Kobus finisht net achter Nederlandse WRC's
12.04.2011 - 19:54, persbericht

In 2010 werd door de Kobus Jr. Rallysport overtuigend de Nederlandse F2 titel bemachtigd waarna de keuze werd gemaakt om in 2011 deel te nemen aan het volledige Belgische kampioenschap. Zo werd afgelopen weekend rondom het Belgische Tielt de 38e editie van de TAC rally verreden, de tweede ronde van het BFO Belgian Rally Championship 2011. Een ronduit indrukwekkende startlijst met maarliefst 12 World Rally Cars (WRC’s), waaronder de complete Belgische, maar ook de Nederlandse rallytop.

Zaterdagochtend werd om 07.45 uur begonnen aan de eerste ronde 4x4 proeven waar Hermen Kobus en Cindy Verbaeten in hun Renault Clio R3 voor het eerst kennis zouden gaan maken met het spekgladde asfalt rond Tielt. Schuiferskapelle stond als eerste klassementsproef op het programma. “Ik wist dat ik niet te voorzichtig moest beginnen. Als je in deze rally wilt scoren tussen al die Belgische piloten met hun terreinkennis zul je vanaf de start alles op alles moeten zetten. Het pakte helaas niet helemaal goed uit!”, aldus Hermen. Al op de eerste KP werd een kleine slipper gemaakt waardoor gekeerd moest worden op de proef. Een tijdsverlies van 20 seconden was het resultaat. Gedurende de proeven die volgden werd keer op keer de eigen gezette tijd verbeterd, waaruit het gebrek aan terreinkennis tijdens de eerste doorkomsten bleek. Waar Kobus en Verbaeten na de eerste boucle van 4 proeven slechts een 26e plaats in wisten te nemen klom het duo gedurende de dag op naar een verdienstelijke 17e plaats algemeen. Een nette prestatie van de equipe die met deze plaats direct eindigden achter Bert de Jong (Mitsubishi WRC), Eric Bolhaar (Skoda Fabia WRC) en Gert Huzink (Subaru Impreza S12 WRC).

Hermen: “Fantastisch om als nieuwkomer in Tielt gelijk zo’n prestatie neer te zetten. Op de laatste KP zetten we een tijd neer op slechts 1 seconde van Gert Huzink en 5 op Eric Bolhaar! Gaaf om met een Renault Clio mannen met op papier veel sterkere bolides onder druk te kunnen zetten. Een super ervaring met een fantastische auto hier in Tielt”. De equipe Kobus en Verbaeten wist de TAC Rally te finishen als 17de algemeen, 1ste in groep 5 en 1ste in de klasse. Een fantastisch resultaat waar Hermen en Cindy menig compliment om ontvingen. Op naar de volgende ronde van het BFO Belgian Rally Championship; de Rallye de Wallonie rond Namen.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws