www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

TAC Review: Vroegtijdig einde voor Marnix Verfaillie
12.04.2011 - 21:09, persbericht

Marnix: "Na een uitstekende voorbereiding op vrijdag waren we volledig klaar om op zaterdag in de rally van TAC Tielt gensters te slaan. Alle ingrediŽnten voor een geslaagde rallydag waren aanwezig, mooi weer, veel volk en een indrukwekkend deelnemersveld. Wat dus een supermooie dag moest worden werd uiteindelijk een enorme ontgoocheling.

Op KP 1 (Schuiferskappelle), een chronorit van ongeveer 15 kilometers, begonnen we uiterst geconcentreerd en volle goeie moed aan wat voor ons de echte vuurdoop van het Belgisch rallykampioenschap moest zijn. Na de eerste kilometers en een goeie passage op de jump zat het ritme meteen goed. Vol vertrouwen in co-piloot Vandenbosche Kristof werden de kilometers van KP 1 aan een goed tempo afgehaspeld. Doch een tweetal kilometers voor het einde van de KP krijgt we te maken met een volledig verlies van vermogen van de wagen met als klap op de vuurpijl een volledige stilstand op 300 meter van de flying finish.

Volledig verbouwereerd stapten we uit de wagen om te zien wat er aan de hand was, intussen werden we door 2 a 3 wagens voorbijgestoken. Daar we de wagen niet meer aan de praat kregen en gezien de relatief korte afstand (300 meters) tot aan de flying finish hebben we in allerijl de wagen tot over de flying finish geduwd. Daarna werd de wagen verder geduwd tot aan de tijdscontrole (nog eens 500 meter verder) om dan rustig de ware reden van ons vermogensverlies en stilstand te achterhalen.

Al snel werd duidelijk dat het loskomen van een simpele bout aan de polie de reden was van onze stilstand. Door het verlies van deze bout was de polie losgekomen en de aandrijfriem eraf gesprongen. Met als rechtstreeks gevolg, geen vermogen, geen elektriciteit meer en dus een volledige stilstand. De mecaniciens werden opgetrommeld, maar niks mocht baten. De ware oorzaak van deze breuk is nog steeds een raadsel, want de bout was nog volledig intact, het was alsof hij er gewoon was uitgedraaid. Soit wat ook de oorzaak moge zijn, voor ons was het na luttele 15 rallykm's einde rally want het probleem kon niet binnen de gestelde tijd worden opgelost.

Enorm ontgoocheld en met een wrang gevoel moesten wij veel te vroeg het strijdtoneel van de TAC Rally verlaten. De zure pil is nog niet helemaal verteerd maar gelukkig is het dit weekend al de verkenning van de volgende belangrijke rally. En daar willen we op de afspraak zijn! We hopen het vertrouwen weer te kunnen opbouwen en met een frisse kop de grote rally van de WalloniŽ aan te vatten. Alvast een hele dikke merci aan onze talrijke sponsors en supporters voor hun opkomst en steun. Ik maak met jullie dan ook nu al een afspraak voor het weekend van Pasen in en rond de historische stad Namen voor de 28ste Rally de WalloniŽ."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws