www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Matthias Boon vanaf Wallonie met Skoda Fabia R2 in het BK
13.04.2011 - 17:08, persbericht

Na een lange en drukke winterperiode heeft Matthias Boon eindelijk een rallyprogramma in elkaar kunnen boksen. Vanaf Rallye de Wallonie zal hij in elke manche van het BFO-Belgian Rally Championship aanwezig zijn met een Skoda Fabia R2. De Skoda is een nieuwe bolide die pas enkele weken geleden gehomologeerd werd en is dus een première in België. Na een test die Matthias vorige maand in Tsjechie deed, lijkt hij overtuigd dat de wagen potentieel heeft. De bedoeling is dan ook om voor de winst in klasse R2 te gaan!

“Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging! Verleden jaar heb ik met enkele zeer mooie resultaten bewezen dat ik met snellere wagens goed kan presteren, maar echt verder heeft het mij niet geholpen… Daarom zet ik een stapje terug naar de R2-klasse. Zowel op nationaal als internationaal vlak is gebleken dat de R2 klasse een ideale toekomstcategorie is voor jongeren. Het blijft tenslotte een echte koerswagen waarmee je tot op de limiet moet gaan om mee te kunnen in de klasse. Zo koers ik het liefst en daar leer je het meest van bij!”

In Namen zal Matthias na lange tijd terug aan de start staan met zijn vertrouwde co Daniël Sonck. “Daniël is naast mijn co ook een hele goede vriend geworden. Met hem zette ik mijn eerste voetsporen in de rally en we hebben altijd een goede band gehad. Zijn ervaring zowel op de proeven als erlangs zijn altijd een grote hulp geweest in mijn carriëre. We zijn gemotiveerd!”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws