www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Deelnemerslijst Rallye de Wallonie
13.04.2011 - 21:29, jdh

Het zijn drukke tijden voor de deelnemers aan het BK. Na de TAC Rally staan dit weekend al de verkenningen voor de volgende manche geprogrammeerd, de Rallye de Wallonie in de streek rondom Jambes (Namen). Voor de wedstrijd voor het Paasweekend van 22, 23 en 24 april zijn - op enkele last-minutes na - de inschrijvingen ondertussen afgesloten.

Het deelnemersveld in het BK toont veel gelijkenissen met dat van Tielt. De WRC's van Tsjoen, Snijers, Romain, Debackere en Bonjean zijn allemaal van de partij, aangevuld met de Impreza S11 van Deferm. De Wallonie telt terug mee Nederlands kampioenschap waardoor ook Huzink, Bolhaar en Vossen zullen deelnemen in Namen. Swaanen en De Jong laten evenwel verstek gaan. Andere Nederlanders aan de start zijn Van Loon en Ten Brinke, die met hun Fabia's Super 2000 de strijd kunnen aangaan met Bruyneel (207 Super 2000). Philiep Cracco brengt een tweede 207 S2000 aan de start.

In klasse 3 (groep N) zal Jonas Langenakens heel wat meer tegenstand krijgen dan in Tielt. Auquier (Evo X) en Lhonnay (Evo 9) zijn terug van de partij en ook Anthony Martin stapt in een Lancer Evo X. Andere favorieten zijn Collard (Impreza N14) en Cherain (Mťgane RS).

In de GT-klasse staat Van Woensel (Nissan 370Z) opnieuw tegenover een resem Porsche-rijders: Van Parijs, Debyser, Gaban en Lejeune. Groep M wordt hoofdzakelijk een BMW-aangelegenheid met oa. Viaene, Prinzie, Scailliet en Van Lancker. De Historic-klasse moet het vooral met de Vlaamse kampioenschapsrijders doen: Vanden Abeele, Denys, Deveux, Janssens,... al vertrekt Arnaud Clause (Escort MK 2) als favoriet.

Bij de F2's zien we het debuut van de CitroŽns DS3 R3 van De Cecco en Burton, die het mogen opnemen tegen de Nederlanders Weijs (C2 Super 1600) en Kobus (Clio R3). Daarnaast start in Namen de CitroŽn Racing Trophy (Baugnet, Croes, Demaerschalk,...) en de Fiesta R2 Trophy (Canal-Robles, Servais,...).

Tot slot is er opnieuw een drukbezette Criterium-manche op zaterdag met deelname van oa. Bouts, Defays, Debaty, Damsin, Castremanne, Renkin, Spiertz en de Vlaamse kampioenschapsrijders Heusdens, T'Joens, Boulat, Schockaert,...

  Deelnemerslijst BK
  Deelnemerslijst Criterium

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws