www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

IRC Gran Canaria: Freddy Loix tevreden met vierde plaats
16.04.2011 - 19:07, persbericht

Freddy Loix en Fred Miclotte werden uiteindelijk vierde in de tweede manche van de Intercontinental Rally Challenge en deden zo niet alleen de kleuren van het BFO//Škoda Rally Team schitteren, ze deden ook een goede zaak in de titelstrijd.

Eens te meer ging de Skoda Fabia S2000 in de kleuren van het BFO//Škoda Rally Team voor de zege tijdens de Rally Islas Canarias. Een opmerkelijke vaststelling, want Freddy Loix en Fred Miclotte waren er nog nooit in actie gekomen. Gedurende de hele eerste dag streed het duo van het BFO//Škoda Rally Team mee voorin, maar op zaterdag moesten ze even de rol lossen, om uiteindelijk beslag te leggen op de vierde plaats. Het podium werd gedomineerd door een dubbel voor Škoda Motorsport, met Hänninen voor Kopecky.

“Toch ben ik heel blij met wat we hier hebben kunnen laten zien,” stelt Freddy. “Natuurlijk was de vierde plek niet de plaats waarop ik had gehoopt, maar op pure snelheid was ik de enige van de rijders die om de zege streden die hier nog nooit voordien had gereden. Die vaststelling is een hele troost.”

Twee parameters leggen uit waarom de Fabia S2000 in de kleuren van het BFO//Škoda Rally Team aan het eind van de eerste etappe en tijdens de laatste chronoritten iets wegviel: “Ten eerste kregen we net als in de Monte Carlo te maken met problemen met de isolatie van de deuren van onze Škoda. Dat leverde vrijdagavond aangedampte ruiten op”, legt Loix uit. “In die omstandigheden was het onmogelijk om de bochten aan te snijden zoals ik het wilde. Vervolgens wist ik al sinds de tests in Tsjechië dat ik niet met de wagen kon doen wat ik wou. Ze was afgesteld met heel wat onderstuur, terwijl ik mijn bochten liever vroeger aansnijd, met een licht overstuurde wagen. Maar daarvoor stond de wagen veel te laag. Voor Corsica wil ik ter plaats een test afwerken, om zo mijn auto naar mijn hand te kunnen zetten.”

In de rijdersrangschikking voor de Intercontinental Rally Challenge bezet Freddy Loix nu de derde plaats, op drie punten van leider Hänninen en op één punt van de tweede. “Het begint pas, dat is zeker”, voegt Freddy er nog aan toe. “Dit wordt een heel mooi kampioenschap. Nu moet ik alleen nog te weten komen of Juho (Hänninen) ook de rest van het seizoen zal afwerken…”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws