www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Voorbeschouwing 28ste Rallye de Wallonie
19.04.2011 - 20:30, jdh - foto bekaert

Komend weekend staat alweer de derde manche van het BFO Belgian Rally Championship op het programma. De driedaagse Rallye de Wallonie rondom Jambes (Namen) belooft opnieuw een topper te worden, met (Criterium inbegrepen) bijna 200 wagens aan de start waarvan 11 WRC's.

BFO Belgian Rally Championship
In Tielt wist Alexandre Romain de kloof met Pieter Tsjoen al heel wat kleiner te maken. Na de Haspengouwrally en de TAC Rally neemt Romain het dit keer op wat bekender terrein tegen Tsjoen op, die het wellicht heel wat moeilijker zal krijgen dan voorheen. Achter het mogelijke C4-duel is het vooral uitkijken naar Melissa Debackere, die in Tielt een ferme stap vooruit zette met de Impreza WRC S12. Ook David Bonjean, lang derde in Tielt, kan terug verrassen met de originele Peugeot 307 WRC. Patrick Snijers is ook terug van de partij met de BMA-Octavia WRC. Ex-winnaar Hubert Deferm zien we voor het eerst dit jaar op BK-niveau aan de start met zijn Impreza WRC S11. Ook de Nederlander Mark Van Eldik zien we terug in het BK verschijnen, dit keer met zijn Impreza WRC S14. Landgenoten Bolhaar (Fabia WRC), Huzink (Impreza WRC S12), Schilt (Impreza WRC S14) en Vossen (Lancer WRC) mikken vooral op punten in het Nederlands kampioenschap.

In Super 2000 staan dit keer vier wagens aan de start. Dominique Bruyneel (207) krijgt de Fabia's van de Nederlanders Ten Brinke en Van Loon tegenover zich, terwijl Philiep Cracco komt kennismaken met zijn nieuwe 207. In groep N (klasse 3) zal Jonas Langenakens (Evo X) op heel wat meer tegenstand mogen rekenen dan in Tielt, met oa. Martin en Auquier in een Evo X en Collard in een Impreza N14. Mogelijk komt ook Cédric Cherain zich in de strijd mengen met zijn originele Renault Mégane RS. Lhonnay haakt af wegens budgettaire redenen.

In Namen mogen ook heel wat snelle achterwielaangedreven wagens verwacht worden: Van Parijs (Porsche 911), Van Woensel (Nissan 370Z) en Gaban (Porsche Cayman S) als favorieten in GT, de BMW's van oa. Viaene, Scailliet en Prinzie zijn de blikvangers in groep M. Het veld F2's is heel wat uitgebreider dan in Landen en Tielt, vooral dankzij de start van de Citroën Racing Trophy en Fiesta Sport Trophy. In de DS3 Trophy nemen De Cecco en Burton het tegen elkaar op, met de Nederlanders Weijs (C2 Super 1600) en Kobus (Clio R3) als referenties. Demaerschalk, Croes, Baugnet en Heunick zijn de belangrijkste C2 R2 Max-piloten terwijl Servais en Canal-Robles het Fiesta-veld aanvoeren. Het is ook uitkijken naar het Belgische debuut van de Skoda Fabia R2 bestuurd door Matthias Boon en de prestatie van Kris Princen in een Renault Twingo R2.

Bij de Historics zullen de Vlaamse kampioenschapsrijders Vanden Abeele, Deveux, Janssens, Tytgat,... hun handen vol hebben met streekrijder Arnaud Clause in een Ford Escort MK 2. (deelnemerslijst BK)

RACB Rally Criterium
De Namense Criterium-manche is zoals steeds drukbezet. Oa. Bouts, Defays, Debaty, Damsin, Castremanne, Renkin, Francois, Spiertz nemen het op tegen een resem Vlaamse kampioenschapsrijders: Heusdens, T'Joens, Boulat, Schockaert, Sutens,... (deelnemerslijst Criterium)

Timing & Parcours
De organisatie zorgde dit jaar voor heel wat vernieuwing. De ondertussen vertrouwde showproef bovenop de Citadel op vrijdag blijft behouden maar enkele zondagproeven worden op zaterdag gereden en omgekeerd. Bovendien zijn er enkele proeven gewijzigd en is er de nieuwe KP Védrin. (timing BK - timing Criterium)

Rallycentrum
Het rallycentrum is gelegen in Jambes (Namen) langs de Avenue Gouverneur Bovesse. (plan rallycentrum)

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws