www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Wallonie Preview: Kevin Demaerschalk ambieert Trophy-zege
20.04.2011 - 12:08, persbericht

De Rally van WalloniŽ heeft dit weekend de eer om het seizoen van de CitroŽn Racing Trophy Belux 2011 te openen. Voor Kevin Demaerschalk wordt de wedstrijd in Namen een gelegenheid om zijn mooie prestaties van het begin van het seizoen, zowel in de Rallye des Routes du Nord in Frankrijk als in de TAC Rally, te bevestigen.

Op 5 en 6 maart begon het seizoen van Kevin Demaerschalk en Laurent Dujacquier in de Rallye des Routes du Nord, verreden in het Franse ArmentiŤres. Na een opmerkelijke en opgemerkte prestatie greep het duo maar nipt naast de overwinning in de Franse CitroŽn Racing Trophy wegens een extra-sportief incident. Toch behaalden ze een knappe twaalfde plaats.

Voor de combinatie in de kleuren van SIMUS.BE, was de TAC Rally de tweede wedstrijd van het seizoen. Tussen een meute krachtigere wagens, realiseerden Kevin en Laurent met hun CitroŽn C2-R2 Max weer een mooi resultaat. "De mensen die de tijden hebben geanalyseerd, hebben ongetwijfeld gezien dat we regelmatig in de buurt zaten van de Mťgane RS ingeschreven in klasse 3 en dat we lang voor de Clio R3, winnaar in Klasse 5, stonden," benadrukt Laurent Dujacquier. "We reden in Tielt zowel om onze CitroŽn beter te leren kennen als om het bandengamma van Pirelli verder te ontdekken, maar zeker ook om een goed resultaat te scoren in onze categorie. We willen dit seizoen de titel veroveren in Klasse 6."

Kevin Demaerschalk start in Namen met het nummer 43 op de deuren van zijn CitroŽn C2-R2 Max. Het startveld is immers weer bijzonder hoogstaand, met veel 4x4's en GT's. Kevin wil zich in de kijker rijden in de CitroŽn Trophy: "Het zal niet makkelijk worden om voor de zege te strijden tegen piloten die het parcours en hun wedstrijd al goed kennen. Maar, ik ambieer toch de zege. Vorig jaar, toen ik debuteerde op dit parcours, eindigde ik op het podium in de Fiesta Trophy. Ik wil optimaal gebruik maken van de nuttige tips van Yves Matton, die met zijn team MY Racing onze CitroŽn C2-R2 Max prepareert, en Simon Jean-Joseph, die ons zowel in ArmentiŤres als in Tielt heeft bijgestaan. Ik ben benieuwd naar onze tijden in vergelijking met de gevestigde waarden in de Trophy."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws