www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wallonie Preview: Jonas Langenakens heeft er zin in
20.04.2011 - 12:10, persbericht

Amper op twee weken na de TAC Rally, staat dit weekend alweer de volgende wedstrijd gepland. Jonas trekt dit keer naar Namen om er de Rallye de Wallonie te rijden, de enige wedstrijd van het seizoen die over drie dagen wordt verreden. Kenneth Delvaux neemt weer plaats in het rechterkuipje. Jonas en Kenneth starten met het nr. 16. Voor de eerste Waalse wedstrijd van het jaar kan de klasse 3 rekenen op een zeer sterk deelnemersveld, zowel kwantitatief als kwalitatief. Voor de ereplaatsen wordt een strijd verwacht tussen Anthony Martin (Evo X), Raphael Auquier (Evo X), Olivier Collard (Impreza N15) en Jonas. Het competitiedebuut van de voorwielaangedreven Renault Mégane van Cédric Cherain tijdens de TAC Rally ging niet onopgemerkt voorbij. De snelle proeven rond Namen liggen de Mégane en diens piloot wellicht nog beter. Cherain wordt dus zeker een belangrijke outsider. Ook Eric Cunin met de ex- Van den Heuvel Evo IX moet niet worden onderschat. De Lancer van Stéphane Lhonnay raakt wellicht niet tijdig rijklaar. De Rallye de Wallonie telt net zoals verleden jaar mee voor het Nederlandse kampioenschap waardoor ook onze noorderburen weer een delegatie zullen aanleveren, aangevoerd door Johan Faes (Evo IX), Han Hoendervangers (Evo X) en Martin van Iersel (Evo X).

Jonas en Kenneth mogen zich dus verwachten aan heel wat tegenstand. “We zullen hier serieus mogen trappen om even goed te doen als tijdens de twee vorige rally’s!”, lacht Jonas. “Het deelnemersveld in de klasse 3 van deze editie kan de vergelijking met die van verleden jaar gerust doorstaan. Zelf ben ik vooral benieuwd naar de prestaties van Cédric Cherain in de Mégane, want wat die liet zien in Tielt was echt knap. Ook mijn merkgenoten Martin en Auquier weten hun gas goed staan en dat geldt natuurlijk ook voor de zeer ervaren Olivier Collard die start met een potente Impreza. We zullen het hier niet cadeau krijgen, daar zijn we ons van bewust. Maar ik voel me thuis op de snelle Naamse proeven en heb hier in het verleden altijd goed gepresteerd, dus gaan we ook nu weer ons beste beentje voorzetten.”

De Rallye de Wallonie begint op vrijdagavond met om 21u een doortocht op de Citadelle, voor de toeschouwers een bezoek meer dan waard! Zondag omstreeks 16u13 weten we wie aan het langste eind zal trekken...

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws