www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Wallonie Preview: Dominique Bruyneel wil snelste S2000 zijn
20.04.2011 - 18:08, persbericht

Dit weekend wordt met de rally van WalloniŽ de derde manche van het BK rally afgewerkt. Naast een rist WRC's wordt ook de strijd in de S2000 interessant. Dominique Bruyneel en Lara Vanneste mikken met hun GEKO Peugeot 207 S2000 op eindwinst in hun klasse.

De rally start vrijdagavond met een superspecial op de Citadel van Namen. Geen spek voor de bek van Dominique Bruyneel. "In zo'n korte klassementsrit kan je veel verliezen maar niets winnen. Verwacht van mij geen zotte dingen. Voor mij begint de wedstrijd zaterdagochtend." De eerste wedstrijd werd een afknapper maar in de TAC Rally ging het al een pak beter. Voor de rally van WalloniŽ legt Bruyneel de lat nog iets hoger. "Ik heb nu wat kilometers in de benen en kijk met vertrouwen naar deze wedstrijd. Loix staat niet aan de start maar de concurrentie is in de S2000 niet van de poes. Toch heb ik maar ťťn doel en dat is de S2000 categorie winnen. Als dat niet lukt zal ik niet tevreden zijn. Zaterdag wil ik meteen een kloof slaan om zondag proberen te consolideren."

Bruyneel is ťťn van de meest ervaren rijders in BelgiŽ maar omdat hij de laatste jaren niet veel in BelgiŽ reed start hij met een beperkte parcourskennis. "Het moet al ruim 9 jaar geleden zijn dan ik in Jambes nog eens aan de start stond. Het is een snelle wedstrijd die gereden wordt op een verraderlijke ondergrond. Ruwe en gladde asfaltstroken wisselen elkaar af waardoor de grip van de wagen constant verandert."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws