www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Wallonie Preview: Van Woensel opnieuw voluit voor GT-winst
20.04.2011 - 23:39, persbericht

Het seizoen 2011 is uitstekend begonnen voor Chris Van Woensel en Filip Goddť. Na twee overwinningen in Klasse 4, de categorie voor GT's, voert de Nissan 370Z trots het klassement aan. Maar, Chris wil meer. In de Rally van WalloniŽ wil hij tot het uiterste gaan om de Top 10 algemeen te bereiken.

"Het gaat inderdaad goed, maar ik kan niet tevreden zijn met een 12de of een 14de plaats. Ik wil in de top 10 algemeen eindigen, maar dat is dit seizoen niet evident met zoveel WRC's aan de start. In de Rally van WalloniŽ ga ik vanaf de eerste proef voluit voor snelle tijden. Ik heb in de voorbije wedstrijden soms wat teveel spektakel gegeven. Wanneer de wagen dwars gaat, heb je de keuze. Of je trapt het gaspedaal nog wat dieper om een brede schuiver aan te houden of je lost even om zo efficiŽnt mogelijk uit de bocht te komen. In de vorige rally's heb ik iets te vaak voor de eerste optie gekozen. Op de laatste proef van de TAC Rally benadrukte Filip voortdurend dat ik niet mocht glijden en zuiver moest rijden. Ik wist niet waarom. Achteraf bleek dat Bolhaar met zijn Skoda Fabia WRC tot binnen de seconde genaderd was. Op die laatste proef verbeterden we onze beste tijd met 5" en klopten we met ruim verschil de Nederlandse WRC-rijder. Die rijstijl ga ik in Jambes vanaf de eerste meter moeten aanhouden."

Men verwacht alvast droog en warm weer in het paasweekend. Dat is goed nieuws voor de GT-piloten, al maakt het de rally wel zwaarder voor de mechaniek. "Enkele jaren geleden, toen we algemeen aan de leiding kwamen in de Wallonie, waren er erg veel uitvallers. Wij braken de koppeling, Snijers de transmissie op zijn PorscheÖ Bij droog weer ziet de transmissie af omdat de banden veel grip bieden. Daar zal ik nu zeker op moeten letten, want het gamma brede banden van Yokohama is ondertussen geleverd. Ik kan dus in Jambes de nieuwe, bredere banden gebruiken, in verschillende compounds. Zonder testsessie zullen we wel tijdens de rally pas aanvoelen hoe de banden reageren. Dat is een risico, want de eerste lus zaterdagochtend telt vier lastige proeven. Vooral Malonne is erg intensief en de snelle proeven van Natoye en Crupet zijn klassiekers waar de snelheid erg hoog ligt. Door de redelijk korte verhoudingen van onze versnellingsbak, kunnen we daar wat topsnelheid tekort komen, maar dat zien we wel."

Na het winnen van de BFO Award is Chris extra gemotiveerd om goed te scoren in de Rally van WalloniŽ. Aan concurrentie zal er geen gebrek zijn. "Bij de GT's is het uitkijken voor Tim Van Parijs met zijn Porsche, maar zeker ook voor Francis Lejeune, die met zijn 911 bij droog weer altijd erg snel is. Pascal Gaban kent het parcours ook uitstekend, dus hem mogen we ook niet uit het oog verliezen. Maar, ik ga voor winst!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws