www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Wallonie: Hans Weijs voor stuntrace beloond met BFO Award
24.04.2011 - 19:45, persbericht

Na elke manche van het BFO Belgian Rally Championship bekroont een jury een van de deelnemers voor een uitzonderlijke prestatie tijdens de wedstrijd, waarbij ook rekening gehouden wordt met de context waarin die prestatie gerealiseerd werd, de leeftijd en ervaring van de piloot, de wagen waarmee die prestatie gerealiseerd werd, enz. De laureaat van de BFO Award ontvangt niet alleen een kunstwerk van de hand van Inge Dewilde, maar ook een gratis inschrijving voor de volgende wedstrijd van het BFO Belgian Rally Championship, in dit geval de Sezoens Rally in Bocholt.

Een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de BFO Award is de aanwezigheid van stickers van het Belgisch kampioenschap op de wagen. Na de Rally van WalloniŽ nomineerde de jury drie piloten, stuk voor stuk jonge twintigers die zich in de kijker reden tijdens de klassieker in Namen: Manuel Canal-RoblŤs, Matthias Boon en Hans Weijs Jr.

Manuel Canal-RoblŤs reed voor de eerste keer met een Ford Fiesta R2 in het kader van de Ford Fiesta SportTrophy. De 27-jarige piloot voelde zich meteen goed in de Fiesta en rivaliseerde van bij het begin met de gevestigde waarden, zoals Bernard Servais. In de slotfase vocht hij nog een spannend duel uit met Hugo Arellano, de Luxemburgse nieuwkomer die al ervaring heeft met een officiŽle Suzuki Swift Super 1600.

Matthias Boon presenteerde in Namen de nieuwe Skoda Fabia R2, een wagen waarvan de ontwikkeling nog in de kinderschoenen staat. Na een kleine schuiver op de showproef op de Citadel vrijdagavond, door een geblokkeerd gaspedaal, rukte Boon verder op naar de leiding in de categorie R2. Helaas eindigde de wedstrijd voor de Leuvenaar enkele meters na de jump op de proef van Naninne door een gebroken radiator.

De derde genomineerde en de winnaar van de BFO Award na de Rally van WalloniŽ: de jonge Nederlander Hans Weijs Jr uit Elst. Weijs werd door de Nederlandse federatie KNAF een aantal seizoenen gesteund in het Wereldkampioenschap, waar hij vorig jaar op het nippertje naast de Junior Wereldtitel greep in de Rally van CataloniŽ, toen in de slotkilometers de mechaniek het liet afweten. In Jambes stuntte Weijs Jr met een sublieme zesde plaats algemeen met zijn CitroŽn C2 S1600: "Afgezien van een lekke band op de eerste proef zaterdagochtend, hebben we nergens een seconde laten liggen! Met onze kleine S1600 zaten we op dit parcours heel vaak op de begrenzer, maar we konden toch rivaliseren met de snelste Gr.N's en zelfs alle Super 2000's kloppen. In de slotfase heb ik alles uit de kast gehaald om Bernhard Ten Brinke met zijn Skoda Fabia S2000 af te houden. Ik ben heel blij met deze BFO Award. Het is een mooie erkenning en hopelijk kan het potentiŽle sponsors overtuigen, want momenteel heb ik geen budget om internationaal verder door te groeien."

De drie genomineerden kregen uitstekend nieuws van Jeff Steensels, organisator van de 35ste Sezoens Rally. Niet enkel de laureaat van de BFO Award, Hans Weijs Jr, krijgt een gratis inschrijving voor de wedstrijd in Bocholt, maar ook de twee andere genomineerden Canal-RoblŤs en Matthias Boon.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws