www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wallonie Criterium: Eerste overwinning voor Marc Delfosse
24.04.2011 - 19:49, jdh

Net als de BK-wedstrijd ging ook de Criterium-nevenmanche van start op de Citadel op vrijdagavond. Marc Delfosse (Lancer Evo X) reed er de scratch, gevolgd door merkgenoten Renkin en François.

Op zaterdag moest Delfosse al snel de leiding overlaten een Geoffrey Defays (Lancer Evo 9), die een mooi duel uitvocht met Alain Renkin (Lancer Evo X). De wedstrijd kende een ommekeer in de eerste proef van de tweede ronde, toen Defays met mechanische problemen aan de kant moest en Renkin van de baan ging. Delfosse nam de leiding terug over en stond deze niet meer af tot aan de finish, waarmee de winnaar van het ASAF-stuur in 2010 de eerste overwinning uit zijn carrière boekte. Sébastien François werd met zijn Lancer Evo 7 tweede op 18" en blijft dankzij deze nieuwe podiumplaats leider in het Criterium-kampioenschap. Na de diskwalificatie van Docquier (Escort MK 2 - te licht bevonden na de rally) werd Franky Boulat (BMW M3) mooi derde. Met nog twee Criterium-wedstrijden te gaan is Boulat hiermee de belangrijkste tegenstander van François in het kampioenschap.

Stephan Hermann werd vierde en eerste F2 in zijn Fiat Punto voor de Bourgeois (Fiesta R2) en Gillot (BMW M3). Vermelden we tot slot ook nog de opgaves Debaty (motor), Brion (motor), Sutens (cardan), Schockaert (sortie),...

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws