www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Wallonie: Geslaagde test voor Van Woensel na cardanbreuk
25.04.2011 - 13:24, persbericht

De Rally van WalloniŽ leverde Chris Van Woensel helaas geen punten op voor het BFO Belgian Rally Championship. Als winnaar van de BFO Award in Tielt kreeg Chris een gratis inschrijving aangeboden van de organisatoren van de Rally van WalloniŽ, maar veel geluk leverde het niet op. Zaterdagochtend, op de eerste echte proef na de superspecial vrijdagavond op de Citadel in Namen, brak de transmissie op de Nissan 370Z.

"Bij het uitkomen van de bekende haarspeld op de rondkoers van Malonne brak de aandrijfas ter hoogte van de versnellingsbak en was het afgelopen. Het was geen kwestie van teveel grip door brede banden, want we reden er met de banden die we ook in Tielt gebruikten en de proef lag nog deels nat na een nachtelijke regenbui. De aandrijfas brak ter hoogte van de lasnaad, dus het was een constructiefout in het onderdeel zelf."

Chris en zijn team lieten de moed niet zakken. De aandrijfas werd meteen gedemonteerd en de mecaniciens reden naar het atelier in Schriek om het onderdeel te herstellen. "Een van onze mensen heeft heel wat onderdelen zelf "gedraaid" en die was bereid om op paaszaterdag een nieuw stuk te maken. Na 7 uur werk was de aandrijfas klaar en zaterdagavond om 22h waren de mecaniciens terug in Namen om de aandrijfas te monteren."

Zondag reed Chris de volledige tweede etappe. De Nissan 370Z bevestigde zijn potentieel. Over de ganse tweede etappe moest hij slechts 7" toegeven op zijn maatje Tim Van Parijs, die zaterdag met zijn Duitse GT nog op de vijfde plaats algemeen stond, tussen het WRC-geweld, alvorens Van Parijs ook met mechanische pech moest opgeven.

Chris en Filip maakten van de tweede etappe in Jambes gebruik om het nieuwe bandengamma van Yokohama beter te leren kennen. Het werd een geslaagde testsessie op ware grootte.

De volgende manche van het BFO Belgian Rally Championship, de Sezoens Rally, staat binnen drie weken al op de kalender. Afspraak in Bocholt!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws