www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Wallonie: De Cecco en Baugnet winnen in CitroŽn Racing Trophy
25.04.2011 - 13:31, persbericht

In zijn eerste optreden aan het stuur van de nieuwe CitroŽn DS3 R3 heeft Cťdric De Cecco zijn doel bereikt, al moest hij vrede nemen met de 2de plaats in de categorie R3. "Men mag niet uit het oog verliezen dat ik uit een wagen met heel wat minder vermogen kom," vertelt de piloot uit Retinne. "Het verschil in snelheid was indrukwekkend, zeker in de technische situaties. Helaas verloren we meteen het contact met de Nederlander Kobus wegens een slechte bandenkeuze in de eerste ronde. We kregen informatie dat het flink regende op twee proeven. Maar, het parcours droogde snel op en we konden niet meer volgen met onze regenbanden. In de tweede ronde, met de juiste banden, merkte ik dat de afstelling, die we bepaald hadden tijdens een testsessie op wegen die minder grip boden, niet ideaal bleek. Bij de service werden de afstellingen aangepast en vanaf dan ging het uitstekend. Zondag waren onze tijden vergelijkbaar met die van Cherain en Kobus. Ik ben dus heel tevreden over mijn progressie. Het was een goede leerschool, want er gaat niets boven een wedstrijd om het gedrag van een wagen te leren kennen. Ik heb gemerkt dat ik mijn rijstijl nog moet aanpassen. Maar, ik heb de DS3 zonder het minste foutje aan de finish gebracht. Het team is gemotiveerd en ik eveneens. Het vervolg van het seizoen oogt veelbelovend."

Caren Burton was minder gelukkig in de andere CitroŽn DS3 R3: "We hadden veel elektronische problemen in het begin van de wedstrijd. Daarna brak ik twee keer het stuurhuis. De volgende keer zal het beter gaan."

Zoals wel vaker bij droog en zonnig weer, was de Rally van WalloniŽ, de derde manche van het Kampioenschap van BelgiŽ Rally, bijzonder selectief. Helaas bleven ook de deelnemers aan de openingsmanche van de CitroŽn Racing Trophy Belux 2011 niet gespaard. Kevin Demaerschalk (aandrijfas) en Nicolas Damsin (wielbouten gebroken), de twee smaakmakers in het begin van de wedstrijd, moesten vroegtijdig opgeven. Luxemburger Jang Blom ging zelf van de baan.

Xavier Baugnet, vorig jaar erg vroeg uitgeteld toen hij met Hans Weijs Jr aan het strijden was voor de eerste plaats, weet dat de Rally van WalloniŽ een uithoudingswedstrijd is waar het bereiken van de finish de eerste vereiste is. Xavier kwam aan de leiding bij de C2-R2 Max na de opgaves van Demaerschalk en Damsin, maar ook na de sortie van David Croes, die buiten de Trophy reed. Baugnet moest nooit forceren en liet zich vooral niet opjagen door Matthias Boon, die met een andere wagen enkele seconden sneller was in R2. En, hij had gelijk, want in het begin van de slotronde werd Boon uitgeschakeld door een optimistische passage over de jump in Naninne.

Xavier Baugnet behaalde dan ook de maximale score, zowel op het vlak van de punten als premies, door de categorie R2 te winnen voor Kris Princen. Na de sortie van Victorien Heuninck zaterdagavond, vervolledigden de Luxemburger Ronny Foxius en Guillaume Dilley het podium bij de C2-R2 Max van de Trophy, terwijl ook Christophe Ledent erin slaagde om alle valstrikken te ontwijken.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws