www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Wallonie: Vroegtijdig einde voor Dominique Bruyneel
25.04.2011 - 15:15, persbericht

Dominique Bruyneel en Lara Vanneste hebben het einde van de rally van WalloniŽ niet gehaald. Na een aarzelende start op vrijdag en foute bandenkeuze op zaterdag knokte het duo zich terug naar de top 10 en tweede S2000. Zaterdagavond spinde de GEKO Peugeot 207 S2000 van NCSR en kwam in een gracht klem te zitten. Bruyneel had geen keuze en moest opgeven.

Terug naar het begin van de rally en de superspecial op de Citadel van Namen. "Vooraf had ik aangekondigd om geen gekke dingen te doen maar een 19de tijd was niet goed. Ik ben te voorzichtig gestart" aldus Dominique Bruyneel. "Zaterdagochtend werd ik verrast door een lichte plensbui op Malonne. Mijn bandenkeuze was daardoor helemaal verkeerd en de onzekerheid sloeg toe. Resultaat opnieuw slechts een 19de tijd en 37sec tijdverlies."

Maar Bruyneel herpakte zich en rit na rit knabbelde hij aan zijn achterstand op de leider in de S2000, de Nederlander Ten Brinke. Iets voor halfweg koers stond Bruyneel terug onder de mensen op een 9de plaats algemeen, 2de in zijn klasse. "Na de klap 's ochtends hebben we ons prima hersteld. Het ging beter en beter tot ik op het einde van de klassementsrit in Bois-de-Villers spinde en in de gracht sukkelde. Het was bizar en ik begrijp het nu nog altijd niet want in de vorige doortocht had ik die bocht sneller genomen. Ik denk dat mijn banden nu iets meer gebruikt waren dan bij de eerdere doortocht. We spinden tegen hoge snelheid, raakten niets maar kwamen klem te zitten in een gracht. Hoe zeer het talrijke publiek ook probeerde, we kregen de wagen niet uit de gracht. Twee rally's maak je geen enkele fout en als je er dan ťťntje maakt dan gebeurt dit. Brute pech!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws