www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wallonie: Melissa Debackere ontgoocheld met vierde plaats
25.04.2011 - 15:16, persbericht

Voor de tweede keer dit seizoen hebben Melissa Debackere en co-rijder Cindy Cokelaere net naast het podium gegrepen en eindigen ze op de vierde plaats. In tegenstelling tot de rally van Haspengouw, waar het duo ook als vierde eindigde, werden ze geremd door technische problemen.

"Op weg naar de allereerste klassementsrit van de rally heb ik de remmen ingereden maar blijkbaar niet genoeg want de remmen waren zeer hard. Komt daar nog eens bij dat ik bijna rond ging op de Citadel waardoor ik nog wat extra tijd verloor en zo slechts de 22ste tijd reed."

"Zaterdagochtend had ik twee regenbanden in de koffer gegooid. Net voor de start van de rit begon het te regenen. Ik had nog net de tijd om de twee voorste slicks te wisselen en vertrok met regenbanden. Een goeie keuze maar ik won er geen sikkepit door want de Nederlander Huzink reed een rondje voor mij. Ik kon hem niet voorbij en toen hij me net voor een chicane toch voorbij liet was er al kostbare tijd verloren gegaan. Na de rit wisselde ik opnieuw van banden. De regenrubbers gingen opnieuw de koffer in en werden vervangen door slicks. Ook dat was een goeie keuze want in de daarop volgende rit reed ik de snelste tijd, mijn enige scratch van de wedstrijd. Plots waren we weer helemaal terug en stonden we vijfde."

"Beetje bij beetje knabbelde in aan mijn achterstand en na 8 ritten stond ik waar ik wou staan, virtueel op het podium. Het was een leuke strijd met Van Eldik tot we in de voorlaatste rit van de rally lek reden en in de daaropvolgende rit problemen kregen met de remmen. Het duurde even voor het echte probleem getraceerd was en toen we het hadden was er niet voldoende tijd om een reparatie uit te voeren. Dat gebeurde op zondag maar het team werkte 6 minuten langer dan voorzien waardoor ik één minuut straftijd kreeg. Nadien hebben we nog even aangedrongen maar het was zinloos. In 7 ritten kregen we de kloof niet meer gedicht waardoor ik op de vierde plaats eindig. We hadden graag één plaatsje hoger gestaan. Dat lukte niet dus ben ik ontgoocheld."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws