www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wallonie: Manuel Canal-Roblès wint eerste Fiesta Trophy-manche
25.04.2011 - 23:32, persbericht

De Rally van Wallonië werd voor het grootste deel in een bakoven verreden. Ook tussen de smaakmakers van de Ford Fiesta SportTrophy was er een verhitte strijd! Na een erg spannende finale werd Manuel Canal-Roblès, een nieuwkomer in de FFST, de eerste winnaar van het seizoen 2011. Hugo Arellano bewees ook dat hij de Fiesta R2 al goed in de vingers heeft. De jonge Luxemburger werd tweede voor Bernard Servais.

Vanaf de eerste proeven van de Rally van Wallonië was het al duidelijk dat de strijd voor de overwinning heel spannend zou worden. Na de eerste ronde was het verschil tussen Manuel Canal-Roblès en Harry Bouillon minder dan een seconde, terwijl Bernard Servais op vijf tellen volgde, Hugo Arellano op tien en Corné Damen op elf... De eerste die de handdoek moest werpen was Harry Bouillon, die het slachtoffer werd van een sortie en later een tijdrovende lekke band op de proef van Crupet. Harry besliste zondag niet opnieuw te starten. Vooraan moest Manuel Canal-Roblès voluit blijven aanvallen, want Hugo Arellano bleef hem op de hielen zitten, nadat die de maat had genomen van Bernard Servais.

Net toen hij dacht dat het moeilijkste achter de rug was, verloor de leider zijn voorsprong toen hij lek reed op de enige doortocht in Naninne, waardoor Hugo Arellano aan de leiding kwam. De Luxemburger ging tot het uiterste om zijn voorsprong te verdedigen, maar daarbij maakte hij een foutje. Zo kreeg Manuel Canal-Roblès de zege toch nog op een zilveren schaaltje aangeboden. De winnaar was bijzonder ontroerd dat hij zijn eerste overwinning behaalde in de Trophy in zijn allereerste rally in een promotieformule.

Hugo Arellano was ook heel tevreden met zijn tweede plaats voor Bernard Servais. Corné Damen, vierde, eindigde voor Geoffrey Vander Schelden, Bob Kellen, Joost Ghyssel en Arnaud Dedouaire. De Ford Fiesta's R2 bewezen eens te meer hun betrouwbaarheid, want van de negen exemplaren aan de start in de Trophy haalden er acht probleemloos de finish. De enige opgave was een vrijwillige opgave van de piloot na een lekke band.

Afspraak binnen drie weken in Bocholt, in de Sezoens Rally, voor de tweede manche van de Ford Fiesta Sport Trophy 2011.

Reacties

Manuel Canal-Roblès, winnaar: "Ik ben dolgelukkig! Ik droomde er al lang van om eens deel te nemen aan een promotieformule en nu win ik mijn eerste wedstrijd in de Trophy. Ik dacht dat alles verloren was na die lekke band. Toch was ik nog voorzichtiger dan mijn tegenstanders op die strook onverhard... Daarna heb ik alles gegeven in mijn duel met Hugo. Aan dat ritme was het duidelijk dat een van ons een foutje zou maken. Helaas voor hem, maakte Hugo het beslissende foutje. Naast deze overwinning, ben ik ook heel trots op mijn nominatie voor de BFO Award, wat me dankzij een mooie geste van de organisator een gratis inschrijving oplevert. Gelet op ons beperkt budget, is dat meer dan welkom!"

Hugo Arellano, 2de: "Er is maar een plaats die me interesseert: de eerste. Toen de overwinning opnieuw binnen bereik kwam, heb ik voluit aangevallen om te winnen. Helaas maakte ik een foutje. Uiteindelijk worden we tweede en daar ben ik tevreden mee na mijn eerste wedstrijd in de Ford Fiesta R2. Ik kan niet ontgoocheld zijn, want ik heb me geweldig geamuseerd aan het stuur van de Fiesta R2, een echte koersauto."

Bernard Servais, 3de: "Wanneer de verschillen zo klein zijn, moet alles perfect zijn. Ik heb in het begin van de wedstrijd een of twee kleine foutjes gemaakt. Ik had een dipje op het slechtst mogelijke moment, zaterdag in de late namiddag, toen de omstandigheden erg lastig waren door lichte regen op de laatste proeven. Deze podiumplaats is toch een redelijk goed resultaat."

Geoffrey Vander Schelden, 5de: "Ik ben tevreden, want dit was mijn eerste deelname aan deze wedstrijd. We reden hier om te leren en we hebben heel wat geleerd. Door de vele vertragingen was het wel moeilijk om in het ritme te blijven."

Bob Kellen, 6de: "We hoopten op meer dan deze zesde plaats. We moeten toch eens analyseren waarom we de tijden die we vorig jaar op dezelfde proeven reden niet konden evenaren."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws